Nieuws

11 september 2018

Heel goed nieuws. De pups Lilou en Lucille mogen blijven op hun socialisatie-adres en pup Lamarr is inmiddels ook geplaatst.

Voor Mattie komen er zeer binnenkort mensen kijken en er staan nog mensen op de reservelijst. Kortom het hele nest is met hun neus in de boter gevallen. Super !

7 september 2018

Léon de Philippe Joli de FeJa – Mattie – 10 weken- wordt super gesocialiseerd in Scheveningen net als zijn zusjes op de overige socialisatieadressen.

De beide meiden zijn “in beraad” bij de huidige verzorgers of ze daar voorgoed een gouden mandje krijgen of toch te koop zullen blijven.

Reutje Mattie heeft een tijdelijke gouden mand en het zou heel fijn zijn wanneer dit een definitieve gaat worden.

Mattie is een wijze, sociale, stabiele pup, speels, vriendelijk, cool in zijn koppie en hij zal in de toekomst een mooie rode vacht krijgen. Zijn socialisatieprogramma is zeer veelzijdig en wordt met zorg en kennis van de Laekense doorlopen.

Hij is autorijden gewend, bench getraind, slaapt ’s nachts door, gaat naar de puppycursus en groeit op dit moment op met een Laekense herder.

Mattie is dus nog te koop!

Léon de Philippe Joli de FeJa nu Mattie

 

 

Nog beschikbaar reutje Lamarr

Lucille nog beschikbaar

Teefje Lilou nog beschikbaar

Léon nog beschikbaar

23 augustus 2018

Liberté blijft

Morgen verlaat Louis de Philippe Joli de FeJa het nest. Zijn naam wordt Lex. Zijn broers Laurent (Lauri) Lambert (Lex), Lyas (Béla) en Louca (Luca) zijn al eerder opgehaald net als zusjes, Liberté (Ziva),  Lyra (Koosje) en Lara. Teefje Liberté de Philippe de FeJa (Ziva) blijft binnen Kennel Joli de FeJa maar woont elders.

Positieve berichten van de nieuwe eigenaren ! De pups doen het prima.

De teefjes Lilou en Lucille en reutjes Lamarr en Léon zijn nog te koop. Zondag 26 aug zijn ze 9 weken jong. Klaar om verder te leren en gesocialiseerd te worden. Voor 2 pups heb ik socialisatieadressen tot de verkoop van de pups. 1 bij de vader van de pups in Scheveningen en 1 pup mag naar Minnertsga. Uiteraard ben ik deze mensen zeer dankbaar dat ze dit willen doen.

 

 

Lyra de Philippe Joli de FeJa 7 weken

13 augustus 2018

De pups zijn zeven weken. Het zijn prachtige hondjes geworden. Levenslustig, vrij, grappig en pittig.
De eerste ruzies ontstaan en dan is het tijd dat ze aan het eind van de week het nest verlaten.

8 pups krijgen nieuwe eigenaren en worden tussen 16 en 24 augustus opgehaald.

Er zijn dus nog 4 pups te koop. Heeft u belangstelling, bel of mail.
Worden ze niet verkocht dan probeer ik ze tot het moment van plaatsen bij de nieuwe eigenaar onder te brengen in gastgezinnen, bij voorkeur mensen met ervaring met de Laekense.

 

 

Mira en teefje oranje Lyra

 

Louca de Philippe Joli de FeJa kennismaken met bezoek

26 juli 2018

Ilse en pups op het socialisatieadres, er zijn nog pups beschikbaar

We zijn nu 4 dagen op het socialisatieadres en deze overgang is heel soepel verlopen. De pups zijn in de werpkist achter in de auto vervoerd en begonnen meteen de boel te verkennen.
’s Nachts hoor je ze niet en ’s morgens doe ik eerst de gebruikelijke dingen, vooral niet naar de werpkist lopen… en dan slapen ze gewoon door of liggen te spelen totdat ze eruit mogen.
Ilse ben ik aan het afbouwen met voer en het aantal keren laten drinken van de pups en verder krijgen de pups geweekte Proplan puppy Large Breed Athletics.

De geplande afspraken lopen, pupbezoek ! De pups zijn nieuwsgierig en komen even buurten, ruiken, kennismaken,…En het is vooral WARM, !!! pfff,…gelukkig kunnen we de pups in de schaduw laten verblijven maar dan nog is het erg warm. Ze groeien voor een nest van 12 mooi geleidelijk, ik stuur bij aan de bar en met de geweekte brokjes. De tweede ontworming is gedaan en a.s dinsdag 31 juli worden de pups gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer en wordt er DNA afgenomen. Ook bij vader Figaro Flip Joli de FeJa. Mijn andere honden laat ik geregeld bij de pups. Dat gaat prima.
Ilse rust veel en dat heeft ze ook echt verdiend. Wat een worp,  sterke teef en krachtige pups.

Maak een afspraak voor pupbezoek, kom langs om dit unieke nest te zien ! Vooral met kinderen wil ik ze nog kennis maken laten, neem ze gerust mee.
Er zijn nog pups beschikbaar.

13 juli 2018

Alle 12 pups groeien ! De 1 meer dan de ander maar zolang ze groeien ben ik tevreden.  Moeder Ilse verzorgt ze goed en ik fles 3 pups een paar keer per dag bij.
Nog even een paar dagen geduld en dan ga ik ze bijvoeren met geweekte brokjes of vlees (Energique).
Voor moeders een stapje terug. Ze eet bijna 2 kilo vlees per dag.

Leuk om ook hier te vermelden dat er een reutje naar Finland gaat en morgen heb ik voor een teefje nog een afspraak.  Op Facebook plaats ik vaker foto’s en een update dan op de site omdat dit sneller werkt. Ik heb veel te doen,…mijn handen vol aan het schoonmaken, veel was,  de andere honden etc.

Over ruim een week verkassen we naar het socialisatie adres waar ik hulp krijg van vriendin Jannie. Als er 12 pups gaan poepen heb je aan 1 paar handen niet genoeg,…pff zweet op mijn voorhoofd en zsm de boel opruimen voordat er weer 1 doorheen loopt.

Buiten de werpkist zijn we begonnen met het verkennen van de woonkamer, het verblijf in de manden, de radio staat dag en nacht zachtjes aan enz.  Ze leren al behoorlijk snel hun behoeftes op de kranten te doen. Zodra ze wakker worden scharrelen ze er naar toe. Super, hoe snel dat gaat. Zondag 15 juli  zijn de pups 3 weken. De eerste ontworming van de pups en alle andere honden hebben ze gehad. Ze spelen inmiddels, prachtig gezicht,….nog niet helemaal vast op de pootjes en met een motoriek die in ontwikkeling is,  krijg je koddige capriolen.

Op dit moment zijn er nog 4 reutjes en 2 teefjes beschikbaar waarvan op 1 teefje een reservering tot morgen is.

5 juli 2018

Wat gaat de ontwikkeling snel,….de eerste oogjes zijn bijna open en de pups herkennen me duidelijk. Ze tijgeren en klauteren naar me toe zodra mijn hand in de werpkist komt. Ilse is een fantastische moeder die weet wanneer ze naar de werpkist moet en wanneer ze er buiten kan blijven liggen. Tevreden pups en een uiterst relaxte moeder. Op dit moment zijn er nog 2 teefjes (op 1 een optie) en 4 reutjes beschikbaar (op 1 een optie). Zij willen graag een actieve baas, die het leuk vindt om samen iets te ondernemen. Puppycursus, vervolgcursussen, speuren, behendigheid, etc  etc . Een Laekense is een veelzijdige hond en wil het liefst samen iets doen en daarna heerlijk rustig in de baas zijn/haar buurt in slaap vallen…en toch alert blijven op huis en haard !

 

28 juni 2018

Ilse en de pups doen het goed, alle pups groeien mooi geleidelijk de grammetjes erbij. Wat een geweldig nest, zó gaaf allemaal, alles erop en d’r an ! Ilse krijgt om de drie uren voer (vlees) want zij levert topsport natuurlijk !
Met zo’n groot nest kan ik nog een aantal mensen blij maken met een Laekense herder pup. Dit is de laatste kans op een pup van Ilse, het is haar derde nest en ze is 6 jaar.

Hierna fok ik een aantal jaren niet (Mette is nog veel te jong) tenzij het van een door mij gefokt teefje zal zijn waar een gelegenheidsnest mee wordt gefokt en hier geboren zal worden en de socialisatie etc net zo zal gaan  zoals ik het nu doe met mijn honden.

De reutjes: Lamarr, Louca, Lyas, Léon, Laurent, Louis en Lambert “de Philippe Joli de FeJa”

De teefjes: Liberté, Lara, Lilou, Lyra en Lucille “de Philippe Joli de FeJa”

Wat eerder dan verwacht is Ilse bevallen van 12 springlevende pups ! Moeder en pups maken het goed !

12 pups geboren ! 7 reutjes, 5 teefjes

21 juni 2018

De laatste zware loodjes voor Ilse, ze weeg 33 kilo ! Eet nu en dan een kleine portie en brengt de rest van de dag vooral slapend door. Stilte voor de storm !

16 juni 2018

Vorige week leuk bezoek gehad van belangstellenden voor een pup. Ilse weegt nu zo’n 32 kilo, 5 kilo erbij met nog zo’n 2 weken te gaan. Ze is zwaar,….7 pups geteld op de echo maar wanneer ik van haar gewicht uitga, verwacht ik dat er meer pups zullen komen,… Het eten gaat nog goed wanneer ik creatief genoeg ben door bv Rodi worst toe te voegen….

Gister de kraamkamer klaargemaakt en vandaag kleedjes, halsbandjes, knuffels etc gewassen.
Foto’s volgen later omdat de site mijn afbeeldingen weigert te uploaden.

1 juni 2018

Ilse in Welkoop, 1 juni 2018

Ilse haar buik en bar groeien zichtbaar. Per dag veranderingen,…Vandaag daarom maar weer eens gewogen bij de Welkoop. Haar normale gewicht is 26 kilo. De weegschaal gaf 28,55 kg aan. 2.5 kilo erbij, dat gaat best wel hard en dit terwijl ze nog niet extra bijgevoerd wordt.  Ik ben reuze benieuwd.

Aangezien er een groot nest te verwachten is, heb ik wanneer u op korte termijn reageert, mogelijk ruimte voor uw aanvraag.  Heeft u belangstelling voor de Laekense dan zal ik  graag mijn passie met u delen en u informeren over de mogelijkheid voor een pup uit deze elkaar aanvullende combinatie,  (ik zal toelichten waarom).  Het kennismaken met a.s. vader Figaro Flip Joli de FeJa behoort, na overleg, ook tot de mogelijkheden. Wie/wat heeft de Laekense nodig? Een actieve, consequente, rustige leider  en omgeving, zonder harde hand (daar zijn ze te gevoelig voor), die bereid is, bij herhaling veel tijd, energie, geduld en begeleiding aan de pup wil geven om de goede basis (socialisatie, ritme, rust etc)  die in de nestperiode gelegd wordt, voort te zetten.

Ici Mette Marit Joli de FeJa Beste Laekense herder op de Kampioen Clubmatch van de NVBH in Bemmel 26 mei 2018

28 mei 2018

Super debuut van Ici Mette Marit Joli de FeJa op de Kampioen Clubmatch                                   

Zaterdag 26 mei 2018 waren er 9 Laekense herders ingeschreven voor de Clubmatch van de Nederlandse vereniging voor Belgische herders,  2 pups, 4 jeugdhonden (waaronder 2 prachtige zusters van Mette)  en 3 in de open klasse. Aan het eind van de middag werd Mette met haar nog geen 11 maanden, als beste Laekense gekozen en 4e BIS
Het was haar eerste buitenshow en ze deed het ondanks het erg warme weer heel goed. De beide zusters kregen resp een 2U en 3U met ook uitstekende keurverslagen. Heel trots op de eigenaren en honden, ik hoop op een volgend evenement jullie én andere eigenaren terug te zien. Laat de Laekense zien mensen, op evenementen en shows. Leer ze het stáán, gebit tonen en betasten en aan de riem draven in de ring. Het is zo leuk om meerdere Laekense te zien en te kunnen keuren. Voor vragen over het voorbrengen in de ring etc etc kunt u altijd bij mij terecht of  volg bv een aantal lessen showtraining. Doe dit ruim van te voren zodat u tijd heeft voor de voorbereiding.


24 mei 2018
En daar staat dan
:  het goede nieuws. Ilse is drachtig. Blij en trots op Flip en Ilse en met ons de eigenaren van Flip natuurlijk.  Er zijn 7 pups geteld op de echo maar hoeveel er uiteindelijk zullen komen, blijft ook na het maken van een echo altijd een verrassing. Eerst duimen dat alles goed gaat ! Ilse haar startgewicht was 26 kilo. Ik zal haar regelmatig even wegen de komende tijd. Het plannen van de kennismakingsgesprekken kan beginnen.

Op https: //nl.working-dog.com vindt u de stambomen van beide honden.


19 mei 2018

Over Ilse nog geen nieuws, de echo komt dichterbij,..zodra ik meer weet zal ik het op Facebook en deze site zetten.

Mette Marit Joli de FeJa na het speuren

 

Flip op het Scheveningse strand. Geplukt mei 2018.

Flip loopt inmiddels ook in zijn zomerjas. Goede plukvacht, mooie structuur en kleur !

Ilse haar vacht 2,5 mnd na het plukken achter op de rug is goed te zien hoe de nieuwe vacht zich ontwikkelt

Vandaag de vacht van Ilse bijgewerkt. Ilse heeft een vacht zoals ik dat graag zie bij de Laekense. Mooie structuur, goede volle ondervacht, niet wollig en pluizig, wat zo moeilijk te plukken is en niet te lang. Haar vacht is prachtig van kleur en voelt stug aan,
Een paar maanden geleden is ze getrimd. Leken denken dat het dan klaar is met de vachtverzorging maar de weken/maanden daarna ben je nog met de hand oud haar aan het verwijderen, eventueel met een trimmesje. Kammen en een rubber borstel haalt ook nog wol en oud haar weg. De oren, kop en staart werk je regelmatig bij tussen de trimbeurten (2x per jaar) door. Geen lange veren/franjes aan staart en kop/oortjes.  De vacht komt dan mooi op kleur terug en zo’n drie en halve maand na het plukken of trimmen zien ze er wat minder kaal uit en komen de krullen/slagen terug.  De volle vacht bereiken de meeste Laekense herders zo’n 5/6 maanden na het plukken. Dit verschilt per vacht.

Blije, hopelijk aanstaande vader Flip (Figaro Flip Joli de FeJa) op het strand van Scheveningen.

Met Ilse gaat het prima. Ze eet nog goed, slaapt wat meer en ziet er happy en relaxed uit. We kijken uit naar de echo na Pinksteren en ik hoop in de tijd daarvoor al wat signalen van dracht te kunnen observeren.

Figaro Flip Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse) HD-A /ED-0 we hope to welcome the litter start from July 2018

13 mei 2018

Mette geröntgend op 11 mei ’18 in Budel

Mette Marit Joli de FeJa is vóórgerontgend op rug, heupen en ellebogen. Heel blij met het resultaat, alles ziet er supergoed uit. Zij is de toekomst van mijn kennel. Op de leeftijd van 18 maanden kan ik haar officieel laten röntgenen met de beoordeling van de Raad van Beheer.  Mette is samen met 2 nestgenoten ingeschreven voor de show op de Clubmatch van de NVBH op 26 mei a.s. in Bemmel.

10 april 2018

Ilse is loops geworden ! We gaan weer spannende tijden tegemoet ! De progesteron waarde testen en dan duimen voor een succesvolle dekking met Figaro Flip Joli de FeJa.  Ik hou jullie op de hoogte !

1 april 2018

NL Kamp. HD A/ ED-0 Wieneke Fan ‘e Rispinge – Ilse

Ilse haar loopsheid…. we wachten erop 😉 Ik verwacht met een week of drie meer hierover te kunnen schrijven. Ook hierin missen we onze reu Cyrus Joli de FeJa, hij gaf drie weken van te voren al aan dat de dames loops zouden worden,…
Mette Marit, het teefje wat ik behouden heb uit het vorige nest van Ilse, heeft met behulp van worst in beide neusgaten haar eerste gehoorzaamheidscertificaat behaald, alle onderdelen uitmuntend. Snelle leerling, talent is er, geduld wat minder,.. leuke hond ! Kijkt graag voetbal, tekenfilms en naar dieren op tv….Ze weegt 20 kilo en haar schofthoogte is 55 cm (op 29 maart 9 maanden geworden).  Een elegante, vriendelijke dame met een super vacht. Over een paar maanden beginnen we met fietsen voor wat meer body ontwikkeling. Net als haar vader Cyrus ontwikkelt ze lichamelijk  langzaam, het zal zeker tot haar derde jaar duren.

Ici Mette Marit Joli de FeJa
9 maanden

31 maart 2018

Evenementen:
Op 8 april a.s.  is de Jongehonden en Veteranendag van de BHCN (Belgische herder club Nederland). Helaas kan ik niet aanwezig zijn, Wilt u een kijkje nemen, het adres is: Dogcenter Kerkwijk, Jan Stuversdreef 4. Aanvang: 10 uur. Voor meer info zie website BHCN.
26  & 27 mei houdt de NVBH (Nederlandse vereniging Belgische herders bestaat dit jaar 80 jaar)) hun jaarlijkse Kampioen Clubmatch, met op  26 mei o.a de show aanvang 09.30  Inschrijven kan tot 7 mei. Op de site nvbh.eu vindt u meer informatie, het programma van beide dagen, inschrijving etc.  Locatie: hondenschool Lingewaard, Bergerdenstraat 25 A in Bemmel.
Vervolgens is op zondag 10 juni de Laeken FunDay, het evenement waar je de meeste Laekense herders zal vinden. Deze vindt plaats in Maastricht. Locatie en tijdstip van aanvang volgt.

6 maart 2018

De voorbereidingen voor een volgend nest  zijn in volle gang. Bezig met het beantwoorden van mailtjes en telefoontjes uit binnen- en buitenland van belangstellenden voor een pup. Naast de belangstellenden die reeds op de wachtlijst staan, komen er weer leuke nieuwe contacten bij met mensen die geïnteresseerd zijn in een Laekense.  Ze worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Met mijn roedel gaat het goed. Benjamin Mette, net 8 maanden groeit mooi langzaam op en de eerste puppystreken hebben we achter de rug. Ze wordt rustiger, minder bijterig en staat vrij en vrolijk in het leven. We gaan genieten van het voorjaar en rustig afwachten wanneer de dames loops worden (eind april?)  en dan breekt er weer een spannende tijd aan met Ilse. De progesteron testen,  op het juiste moment de afspraken plannen met de baasjes van Flip die dan richting Friesland komen en dan duimen voor een goede dekking.

3 februari 2018

Vandaag vieren we Ilse haar 6e verjaardag !

Op 2 februari jl is Figaro Flip Joli de FeJa zijn sperma getest bij de dierenarts in Franeker. Na het röntgenen van de ellebogen en heupen (HD-A en ED-0) was het resultaat van deze test ook dik in orde. Bedankt voor jullie medewerking Martin en Ellen !
Nu hebben we groen licht voor een dekking van Flip en Ilse. Ik verwacht met deze combinatie de warme rode kleur van beide honden te kunnen behouden, ze vullen elkaar qua lichaamsbouw en karakter ook prima aan.

20 jan 2018

Ici Mette Marit Joli de FeJa Cyrus Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse)

Kleine Mette, bijna 7 maanden, 53 cm, 18 kilo. Ze groeit gestaag tot een elegante dame. Bijna klaar met plukken, zie je een heel ander hondje terug.

11 jan 2018

Ici Mette Marit Joli de FeJa geb 29 juni 2017

Ici Mette Marit Joli de FeJa (Cyrus Joli de FeJa x Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) is de jongste dame van de roedel. Zij is alweer 6 maanden. Haar vacht zal over ongeveer 3 weken trimrijp zijn. Het is een compact teefje, ze groeit geleidelijk op, met op dit moment een schofthoogte van 52 cm.  Ze is nergens van onder de indruk, ondeugend en heel nieuwsgierig en ze kijkt met een zelfverzekerde blik het leven in. Leergierig, pienter en eigenwijs,…De bijtfase hebben we zo goed als, achter de rug. Na het wisselen heeft ze een prachtig compleet gebit gekregen. Uiteraard zit ze nog volledig in de groei en zal er nog een hoop aan het uiterlijk van dit meisje veranderen. Ik wil haar over een paar maanden laten röntgenen op heupen, ellebogen en rug. Het  zogenoemde vóór röntgenen.

8 januari 2018

Figaro Flip Joli de FeJa is op 5 januari 2018 geröntgend. Vandaag fantastisch nieuws ontvangen. De onderzoeksresultaten: HD-A en ED-vrij. Flip is hiermee, naast Faysa Fleur en Feline Ficelle Joli de FeJa, de derde “pup” uit de combinatie Itze Iggo Tjamme’s End x Léah Joli de FeJa met dit resultaat.  Binnenkort volgt het spermaonderzoek voor Flip en daarna laten we het bij goed resultaat aan Flip en Ilse over om er samen wat moois van te maken tijdens de eerstkomende loopsheid van Ilse (verwacht april’18).

4 januari 2018

J’Adore Joli de FeJa 10 jaar !

Vandaag zijn mijn J’Adore Joli de FeJa en haar nestgenoten (LongFields Fenna Forte dei Marmi x Jannes Theun Fan ‘e Rispinge) 10 jaar geworden.  Allemaal gefeliciteerd. We hopen nog lang van ze te mogen genieten.

 

Moeder van Figaro Flip Joli de FeJa: Léah Joli de FeJa (Shepherds Dogmate Zoraxson Cisse x LongFields Fenna Forte dei Marmi

 

 

 

 

27 dec 2017
Vader en moeder van de geselecteerde reu Figaro Flip Joli de FeJa (beide HD-A/ ED-vrij)

Informatie over de stambomen vindt u op working-dog.com

De vader van Figaro Flip Joli de FeJa: Itze Iggo Tjamme’s End

 

 

 

27 dec 2017

Laten we eens massaal inschrijven ! Kom met uw Laekense naar de Kampioen Clubmatch in Bemmel !

Kampioen Clubmatch NVBH op 26 mei 2018 in Bemmel

Keurmeesters / Judges

Pauline Koning-Stern Hanf (NL)
Reuen/ males: Groenendaeler, Laekense, Mechelaar.
Kim Brown (UK)
Teven/ females: Groenendaeler.
Babs Robinson (UK)
Reuen/ males: Tervueren.
Béatrice Swarzentruber (ZW)
Teven/ females: Laekense, Mechelaar, Tervueren.

Ons doel is om ook een dubbel CAC te kunnen toekennen aan de Laekense en de Mechelaar. (20 of meer ingeschreven honden).
Our goal is to give double CAC to Laekenois and Malinois (20 or more dogs entered).

Adres: Hondenschool Lingewaard, Bemmel (NL)

Info: esther.nvbh@upcmail.nl

 

Daar staan ze ! Flip en Ilse. Flip is een zoon van Itze Iggo Tjamme’s End en Léah Joli de FeJa  (dochter van LongFields Fenna Forte dei Marmi). Flip is een vrolijke, compacte, middelgrote reu met donkerrode vacht, kleine oortjes en hij heeft een super stabiel, sociaal karakter naar mens en dier. Hij is waaks en alert, speurt graag (en goed..), geniet van lange wandelingen op het strand, is gek op zijn baasjes en wordt begin 2018 geröntgend op HD en ED en er zal een spermatest afgenomen worden.

Figaro Flip Joli de FeJa

24 dec 2017

Een terugblik op een jaar met een lach en een traan, verdriet om degenen die we moeten missen, vreugde om wie er bij kwamen,… We slaan een nieuw boek open voor 2018 en 2017 en voorgaande jaren zullen zeker niet vergeten worden.
Een nieuw jaar met nieuwe plannen en belevenissen staat voor de deur.
Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) zal naar verwachting in april 2018 loops worden.  De keus voor de reu is gemaakt. Binnenkort zal ik bekend maken om welke reu het gaat. Ik kan alvast verklappen dat het een reu uit eigen fok zal worden. Een Joli de FeJa,…

4 november 2017

Herplaatser reu Riekus is gereserveerd. Wanneer alles naar wens verloopt,  wordt hij over een week geplaatst in Limburg.
  Riekus bij ons als pup en zoals hij er nu uitziet

27 oktober 2017

Voor Henric Honoré Cyrus Joli de FeJa (Riekus) (reu- 22 maanden)  zoek ik een passend gouden mandje, dit vanwege wijzigingen in de privéomstandigheden van de huidige eigenaren.  Riekus woont in Denemarken. Foto’s en meer info, volgt z.s.m. Heeft u belangstelling neem dan telefonisch contact op of stuur een email. 0630132779 mail: janettvis@gmail.com

Op 25 oktober 2017 is Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) loops geworden. Over een half jaar (25 april 2018)  zal Ilse, wanneer ze fit is en er geen onverwachte dingen zijn gebeurd,..opnieuw gedekt worden. We zijn reeds in contact met de eigenaren van naar we hopen, de toekomstige vader. Zodra één en ander zeker is en de gezondheidsresultaten (röntgenen heupen en ellebogen en spermatest) goed zijn, zal ik dit vermelden op deze site en Facebook.

26 oktober 2017

Nog heel verdrietig om Cyrus;  het gemis is groot.  Wat een enorme leegte laat hij achter…..Zoveel herinneringen schieten dagelijks nog door mijn hoofd. Mijn mán, grote vriend,…het doet pijn dat je niet meer bij ons bent. Dochter Ici Mette Marit werd op de leeftijd van 14 weken op de Happening in Heteren Best Baby in show,….thanks voor jouw prachtige nakomelingen.

11 sept 2017 Ici Mette Marit Joli de FeJa – roepnaam Mette –  10 weken, zet hier de boel op stelten

De nestperiode van Ilse en haar tien pups was intensief maar is zonder problemen verlopen. 10 prachtige, gezonde pups.  Ze hebben allemaal een plekje gevonden verspreid over heel Nederland. Blije gezichten, fijne, nieuwe contacten. Beste nieuwe eigenaren, nogmaals veel plezier en geluk met jullie pup.

Cyrus is 5 weken geleden gecastreerd vanwege een zeer grote prostaat waardoor hij moeite kreeg met het ontlasten.  Helaas is de prostaat nog niet geslonken en zijn de problemen voor hem dusdanig dat we hem drie keer per dag moeten katheteriseren.  Ook het ontlasten verloopt nog moeizaam. Er zijn cysten aangeprikt uit de prostaat en biopten genomen.  Gelukkig geen tumoren aanwezig. Meer dan een paar druppels urine komen er na ruim 2 weken medicatie en katheteriseren echter nog niet. Een zorgzame tijd met onze man, we hopen dat hij binnen korte tijd weer zelf zal kunnen plassen.

Dit meisje blijft Ici Mette Marit Joli de FeJa

24 augustus 2017

Vandaag zijn de pups 8 weken geworden. 4 zijn inmiddels bij de nieuwe eigenaar en de eerste berichten zijn supergoed. Morgen en volgende week gaan de andere pups naar de nieuwe eigenaren. Op Ici Mette Marit na (was Ici Louisa geel bandje) maar voor het chippen heb ik voor de pup met het gele bandje gekozen en de naam Mette.
Alles is super verlopen met dit nest. Ilse is fit en inmiddels weer op gewicht. Voor reutje Ici Aymeric Joli de FeJa hoop ik nog een gouden mand te vinden bij voorkeur in NL of Europa. Voor informatie mail of bel gerust.

 

 

Ici Aymeric Joli de FeJa en Ici Marius Joli de FeJa 4 weken

Reutje 1 Aymeric Joli de FeJa 4 weken

29 juli 2017

1 van bovenstaande reutjes is nog beschikbaar, welke is nog niet bekend omdat vanaf 6 weken de pups gekozen worden. Bij voorkeur iemand met ervaring met Laekense herders of herders in het algemeen. Voor een kennismakingsafspraak  mail of bel.

4 weken zijn de pups inmiddels. Dikke boeven worden het. Ze ontdekken de omgeving en gebruiken daarbij vooral hun tandjes,…dagelijkse veranderingen bij de pups. Het gaat razendsnel. Vandaag heeft de werpkist plaats gemaakt voor de puppyren. Binnenkort gaan we verder socialiseren bij vrienden met dit actieve nest. Moeder Ilse bouwt de drinkbeurten af, ze doet het super.

13 juli 2017
Vandaag is het 2 weken geleden dat de pups geboren zijn. De oogjes zijn open, ze beginnen elkaar te ontdekken en waggelen sneller door de werpkist. Ilse voedt ze nog steeds zelf. Over een week zal ik beginnen met het bijvoeren van de pups. Er is 1 reutje vrij gekomen. U kunt mij bellen of een email sturen indien u belangstelling heeft voor een reutje.

 

Oranje reutje 1 Aymeric en broertje Marius

Reutje 2 Groen Marius en onder reutje Aymeric

4 juli 2017

Heerlijk relaxed

Vandaag zijn Cyrus Joli de FeJa en zijn 6 broers en 3 zusters 7 jaar geworden. Allemaal gefeliciteerd.
Zo lagen Ilse en haar pups erbij vanmiddag,…..gaat prima !

Alle tien bij elkaar 3 dagen jong

2 juli 2017

De eerste afzegging van de reserveringslijst is een feit. Er zijn nog pups beschikbaar waarbij voor sommige een tijdelijke reservering is gedaan. Informeer naar de mogelijkheden via een mailtje of telefonisch indien u belangstelling heeft voor een Laekense herder pup.

Onze kennel staat bekend om de uitgebreide aandacht voor het socialiseren tijdens de gehele nestperiode. Hier steken we veel tijd in en is vooral voor de Laekense een must.  Tevens fokken wij uitsluitend met gezonde, stabiele ouders die op de heupen (HD) én ellebogen (ED) officieel geröntgend zijn en beoordeeld door de commissie van de Raad van Beheer.

1 juli 2017

Ilse en de pups doen het goed. Ilse is een alerte, rustige moeder. Ik hoop dat ze genoeg melk houdt, het zit er dik ik dat met zo’n groot nest moet bijvoeren, dat zal de komende dagen blijken. De pups worden dagelijks 2 of 3 keer gewogen.
De namen van de pups moet ik binnen 10 dagen na de geboorte opsturen naar de Raad van Beheer. Hier volgen de definitieve stamboomnamen. Het koningsnest heeft voornamelijk prins- of prinsessennamen gekregen of een gedeelte van de naam van bv een koning, koningin, prins of prinses.

De reutjes:
Ici Aymeric Joli de FeJa
Ici Marius Joli de FeJa
De teefjes:
Ici Sophie Joli de FeJa
Ici Cécile Joli de FeJa
Ici Josephine Joli de FeJa
Ici Mette Marit Joli de FeJa
Ici Louisa Joli de FeJa
Ici Diana Joli de FeJa
Ici Paola Joli de FeJa
Ici Gytha Joli de FeJa

29 juni 2017

De laatste 2 weken van de dracht van Ilse zijn voorbij gevlogen. Kennis gemaakt met belangstellenden voor een pup, voorbereidingen en de laatste inkopen gedaan. Op 25 juni naar de Laeken FunDay in Bemmel geweest. En dan… zijn vandaag tussen 02.00 en 15.15 de 11  pups van onze Cyrus Joli de FeJa en Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse)geboren. 1 reutje werd dood geboren. In totaal 2 reutjes en 8 teefjes vormen het Koningsnest omdat de dekking op Koningsdag plaats heeft gevonden. De gewichten van de pups liggen tussen de 310 en 375 gram, het volledig intacte reutje wat helaas niet mocht leven, woog 330 gram.
Moeder en pups maken het goed !

13 juni 2017

Ilse is 3 kilo zwaarder, groeit mooi door, eet goed (ik verdeel de porties over 4x per dag) De wandeling hou ik wat korter omdat ze al behoorlijk zwanger is, ik merk het aan haar uithoudingsvermogen. Ze is vrolijk, wil nog graag met de bal spelen en slaapt daarnaast veel. Komend weekend gaan we de woonkamer ombouwen tot kraamkamer. Alles weer even te voorschijn halen, schoonmaken en plaatsen zodat alle honden er al vast aan kunnen wennen en metname Ilse natuurlijk. De tijd is voorbij gevlogen. Donderdag 15 juni is de eerste dekking 7 weken geleden.  Nog 2 te gaan,…

Ilse bijna 7 weken drachtig, 31 kilo

Nog fit en vrolijk, de laatste 2 weken gaan bijna in

I

31 mei 2017 submenu socialisatie te vinden onder Laekense herder in de menubalk,  uitgebreid met tips/info

30 mei 2017  INFO over het plaatsen van een pup buiten Nederland

Nu Ilse drachtig is, krijg ik opnieuw regelmatig aanvragen uit o.a. België, Duitsland en Frankrijk met de vraag of een pup net als binnen NL op bv de leeftijd van 7 of 8 weken opgehaald mag worden door de nieuwe eigenaar.

Kennel Joli de FeJa hanteert de 15 weken regel, geen discussie over mogelijk. De pups gaan niet op de leeftijd van 7 of 8 weken naar de landen waar dezelfde regels gelden. Overleg/oplossingen voor de socialisatie tijdens de 7 weken extra verblijf in Nederland is uiteraard bespreekbaar.
Info kunt u hier vinden:
https://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html

 

J’Adore Joli de FeJa

Cyrus Joli de FeJa

Génial Miracle Joli de FeJa

Op 28 mei werd J’Adore Joli de FeJa BOB en BIS 4 op de Kampioen Clubmatch van de NVBH, Cyrus Joli de FeJa behaalde BOS en Myra het reserve CAC. Alle drie hadden zeer lovende keurverslagen.

25 mei 2017

Prachtig nieuws ! Ilse is drachtig ! De laatste dagen at ze minder of niet en sliep opvallend veel,….Mijn sterke vermoeden wilde ik graag zsm bevestigd zien en ik kon niet wachten tot een echo op vrijdag 26 mei ……Gister een afspraak bij de dierenarts gemaakt en ’s middags om kwart over 4 was mijn vermoeden een feit ! Er komen pups ! We duimen voor een succesvolle dracht en bevalling.

 

Echo 24 mei 2017

20 mei 2017

Ilse, 20 mei 2017

Is ze het of is ze het niet? Een spannende laatste week voor de echo op vrijdag 26 mei 2017. De eerste dekking was afgelopen donderdag 27 april,  3 weken geleden. Ilse maakt het prima, eet goed, slaapt wat meer en is aanhankelijk. Nog even geduld,….

13 mei 2017

De Laeken FunDay is op zondag 25 juni op het terrein van Hondenschool Lingewaard, Bergerdenstraat 25 A in Bemmel. Aanvang 10.00 uur. U bent van harte welkom om Laekense herders te bewonderen uit binnen- en buitenland en voor eigenaren is het een jaarlijks terugkerend  evenement waar ontspannen bijpraten en/of actief meedoen tot de mogelijkheden behoort.

PROGRAMMA LAEKENFUNDAY 25 juni 2017

10.0 uur Inschrijving
10.30 uur Opening
11.00 uur Workshops:
 Hoopers
 Agility
 Detectie en Mantrailing door Tamar Wibier van The Nose Knows
Misschien zal er een raskeurmeester aanwezig zijn om Laekense herders op exterieur te keuren die nooit op een hondenshow geweest

13.00 uur Demonstratie van The Nose Knows,
Hond zoekt verboden middelen op mensen
13.30 uur Demonstratie Obedience door 2 Laekense herders met hun eigenaren
14.00 uur Workshop:
 Detectie en Mantrailing door Tamar Wibier van The Nose Knows
15.00 uur Piekenrace:
Snelste laekense op 100 m
Snelste laekense op de agility palen.
16.00 uur Groepsfoto/Tombola
Afsluiting van de dag

Sfeerfoto’s worden de gehele dag gemaakt door Ineke Wunnik van Fotolavie, ook zijn er diverse leuke/lekkere stands aanwezig voor mens en hond.

Op 29 april 2017 is Ilse nogmaals gedekt door Cyrus.  Uitgaande van de eerste dekking is het nu 16 dagen geleden. Het is de bedoeling om op 26 mei de echo te laten maken. Op zondag 28 mei zijn we aanwezig op de Kampioens Clubmatch  van de NVBH in Bemmel (Bergerdenstraat 25A) met drie Laekense herders. Ilse heb ik niet ingeschreven omdat ik pas kort ervoor weet of ze drachtig is of niet. Er zijn in totaal van alle variëteiten van de Belgische herder zo’n 90 honden ingeschreven.

Koningsdag 27 april 2017

Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge)

Vandaag dekte “onze koning” Cyrus Joli de FeJa zijn Queen Wieneke Fan ‘e Rispinge  (Ilse). 2 dagen geleden was haar progesteron waarde 2.2 . Het advies van de dierenarts was vandaag (dag 14 van de loopsheid)) schouwen en mogelijk morgen nog een keer een progesteronbepaling. Cyrus was zelfverzekerd en doelgericht en Ilse in het begin heel speels. Binnen een half uur was de eerste dekking met een koppeling van 15-20 min een feit. Morgen brengen we ze nog een keer bij elkaar. En dan 4 weken wachten tot de echo !

30 maart 2017

De kogel is door de kerk ! In mei/juni hopen we op een dekking van  Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge)  door Cyrus Joli de FeJa. Meer informatie over deze honden vindt u elders op deze site. Heeft u belangstelling voor een pup van deze combinatie laat het mij dan tijdig weten, dan maken we een afspraak om kennis te maken.

21 maart 2017

Zo lang mijn website niet bijwerken is eigenlijk niks voor mij,….is er niks te melden? Ja, helaas meer dan genoeg. Ik heb op 8 december 2016  afscheid moeten nemen van mijn moedertje van 93, ik mis haar enorm. Daarnaast is een goede vriend overleden en enkele kennissen, wat de afgelopen maanden tot een heftige tijd maakte.

Rust zacht, lieve schat

Met het voorjaar in het vooruitzicht proberen we weer nieuwe plannen te maken en met mijn honden aan mijn zij, zal dat stap voor stap weer gaan lukken. In mei verwacht ik de loopsheden van de dames J’Adore, Ilse en Mira. Wanneer alles goed gaat, zal Ilse gedekt worden.

Wieneke Fan ‘e Rispinge – Ilse- zal gedekt worden voor haar 2e nestje pups. Ze is op 3 februari 2017 5 jaar geworden

14 november 2016

Twee loopse dames in huis, Ilse sinds gister en vandaag Mira.  J’Adore zal wel snel volgen. Het was de bedoeling om Ilse deze keer te laten dekken voor haar tweede nestje. Vanwege persoonlijke omstandigheden heb ik er voor gekozen om nog een half jaar te wachten. De volgende loopsheid in mei 2017 zal zij dan gedekt worden. Ilse werd in Bremen BOB en heeft nog 1 CACIB nodig voor Internationaal Kampioen. Voor het eerst hadden wij de afgelopen 2 maanden een herplaatser in huis. Mads (10 maanden) is inmiddels geplaatst, we hebben een hele leuke tijd met hem gehad. Wij wensen de nieuwe eigenaar veel plezier en geluk met hem.

30-okt-2016-texel-mads-2-2 Herwin Honoré Cyrus Joli de FeJa – roepnaam Mads

25 juni 2016

Hoog tijd de site weer eens bij te werken.

Mira en nestgenootjes zijn op 2 juni 1 jaar geworden.  We hebben genoten van een paar dagen Texel  en hadden daar afgesproken met Elke en Feline Ficelle Joli de FeJa, de beide teefjes konden het goed met elkaar vinden.
2 juni 2016 Ficelle en Mira Texel

Mira heeft met een 1U en 2U en veelbelovende keurverslagen op de Clubmatches van de NVBH en BHCN in Limburg een prima start gemaakt.

21 mei 2016 Mira in Duitsland

Helaas loopt de deelname van Laekense aan shows en Clubmatches van de rasverenigingen (NVBH en BHCN) steeds meer terug. Laat de Laekense zien mensen, ze zijn het meer dan waard. Volg een aantal show/ringtrainingen, ga eens kijken hoe het reilt en zeilt op een show en doe mee !

19 juni 2016 Laeken FunDay 2016 Janett, Jadore, Mira en Ilse (2)

Laeken FunDay 19 juni 2016

De Laeken FunDay in Bemmel op 19 juni jl was heel gezellig, goed georganiseerd en prima weer op de koop toe. We hopen volgend jaar nog meer nakomelingen terug te zien.

27 april 2016

Na een prachtige maar drukke periode van het winternestje van Ilse,  de tijd genomen om tot rust te komen. Alle pups zijn goed terechtgekomen en maken het goed. Ik ontvang positieve berichtjes, foto’s etc over de ontwikkeling en ervaringen van en met de pups. We hopen veel nakomelingen terug te zien op de Laeken FunDay op 19 juni 2016 in Bemmel. Aanvang 10 uur, toegang gratis, (een kleine bijdrage bij de ingang wordt gewaardeerd). Het adres: Hondenschool Lingewaard, Bergerdensestraat 25 A in Bemmel.

Mocht je geen mail of bericht van mij ontvangen zie dit bericht dan als een uitnodiging om te komen !

Ilse is inmiddels 4 jaar en was zeer snel hersteld na haar nestje pups en komt na het trimmen weer prachtig in haar nieuwe vacht.  Meisje Mira is al bijna 11 maanden. De tijd vliegt. We zijn samen bezig met showtraining bij Kynotrain in Sibaldeburen en zullen aanwezig zijn op de Clubmatch van de NVBH in Venlo op 21 mei en 22 mei op de BHCN Day 4 Belgians in Sevenum.

16 mrt 2016 Mira jadore en Ilse

Maart 2016, Mira, J’Adore en Ilse

 

9 febr 2016 Hervin voor het eerst in het gras

Hervin Honoré Cyrus Joli de FeJa 5 weken Cyrus x Ilse

11 febr 2016

6 weken vandaag, nog maar 2 weken dan vliegen ze al weer uit ! 3 pups naar het buitenland en 4 blijven in Nederland. Alle pups hebben dus een nieuwe toekomstige eigenaar. Ze groeien als kool en zijn regelmatig buiten. Inmiddels gechipt en morgen de eerste inentingen. Bijna alle oortjes stonden al heel vroeg, het is een pracht nest.

We gaan de ontwikkelingen op de voet volgen en zijn van plan,  bij voldoende aanvragen, over ongeveer 2 jaar  (wanneer alles lukt) een nestherhaling van deze combinatie te doen. U kunt uw belangstelling voor een pup van Cyrus en Ilse nu al doorgeven.

28 januari 2016

4 weken vandaag ! Er is nog 1 reutje beschikbaar.

28 jan 2016 Helene en Hautesse 2 28 jan 2016 Hymen 4 wk 28 jan 2016 Hadrien en Henric 4 wk 28 jan 2016 Harmen en Hervin

15 januari 2016 – de knapperds van Cyrus en Ilse 2 weken

Hymen, Helene, Hervin en Harmen, Hautesse,  Henric en Hadrien
15 jan 2016 Hymen 2 weken 15 jan 2016 Helene 2 weken 15 jan 2016 Hervin en Harmen 2 weken 15 jan 2016 Henric en Hadrien 2 weken 15 jan 2016 Hautesse 2 weken

 

 

14 jan 2016 Hervin

14 jan ’16 Herwin Honoré Cyrus Joli de FeJa 2 weken

 

11 januari 2016

Vanwege annuleringen vanuit het buitenland (België en Duitsland) zijn er nog pups te koop.  Ik heb fantastische pup-opvang gezinnen (allen in het bezit van Laekense herders) die aangeboden hebben een pup die naar het buitenland verkocht wordt op de leeftijd van 15 weken, 7 weken te verzorgen, socialiseren etc etc. Bedankt mensen ! De pups die binnen Nederland een nieuwe eigenaar krijgen, mogen uiteraard op de leeftijd van 8 weken (rond 25 februari 2016) het nest verlaten. Voor informatie 0630132779 of mail janettvis@home.nl

10 januari 2016

10 dagen jong ! Sommige pups hebben al kleine kiertjes, nog even geduld dan gaan de eerste oogjes (en oortjes) open. Ze groeien gemiddeld 50 gram per dag. Ilse heeft veel trek,…

10 jan 2016 Hymen 10 jan 2016 Henric en Hadrian 10 dagen 10 jan 2016 Hautesse en Helene 10 days 10 jan 2016 Hervin en Harmen 10 dagen

7 januari 2016

Vandaag zijn de pups een week oud. De tijd vliegt voorbij. Na drie dagen verplicht binnen blijven vanwege de gladde wegen (ijzel) is het nu stormachtig en wordt er sneeuw verwacht. De pups blaken van gezondheid en aan Ilse is amper te zien dat ze een week geleden bevallen is. Het gaat prima. J’Adore en Mira mogen al dichter in de buurt van de puppykennel komen en ik laat ze kennis maken met de pups.

7 jan 2016 Jadore met Ilse haar pups7 jan 2016 Mira en Jadore en Hadrien

7 jan 2016 pups Ilse 1 week stapelen 7 jan 2016 pups Ilse 1 week slapen

En Mira en J’Adore zijn zó nieuwsgierig,….nog even wachten tot ze wat groter zijn,….

5 jan 2016 Jadore en Mira

Génial Miracle en haar moeder J’Adore Joli de FeJa

5 januari 2016

5 jan 2016 Pups samen

Pups 5 januari 2016 –

4 januari 2016

Super tevreden pups en een hele goede moeder, wat wil je nog meer !

3 jan 2016 Hadrien

Hadrien Honoré Cyrus Joli de FeJa het zwaarste reutje

2 jan 2015 Hervin en Harmen

Hervin en Harmen Honoré Cyrus Joli de FeJa Harmen (blauw) 2 dagen

2 jan 2015 Hautesse en Helene

Helene links en Hautesse Honoré Cyrus Joli de FeJa 2 dagen

2 jan 2016 hadrien

Hadrien Honoré Cyrus Joli de FeJa 2 dagen

2 jan 2016 Hymen en Henric

Hymen (groene bandje) en Henric Honoré Cyrus Joli de FeJa

1 januari 2016

De namen voor de reutjes Hervin, Harmen, Henric, Hadrien, Hymen en de teefjes Hautesse en Helene en vervolgens achter elke naam Honoré Cyrus Joli de FeJa. Het gaat heel goed met Ilse en de pups, lekker tevreden geluidjes uit de werpkist en allemaal gegroeid, ze drinken goed.

31 december 2015

31 dec 2015 Ilse en pup

31 december 2015

Vannacht om half 4 is de eerste pup van Cyrus en Ilse geboren. Ilse is bevallen van 9 pups. Helaas is er 1 teefje perfect voldragen doodgeboren (vocht in de longetjes)  en een reutje had dermate moeite met ademhalen dat we hem bij de dierenarts in hebben laten slapen. De overige 5 reutjes en 2 teefjes doen het goed. Ilse is een prachtige, relaxte moeder, een natuurtalent. Tijdens de bevalling was ze rustig, zelfverzekerd en wist direct wat ze moest doen. Ik heb een nacht over geslagen en zo langzamerhand slaat de vermoeidheid toe. Een hele bijzondere dag waar blijdschap, verdriet en opluchting elkaar afwisselden. Op mijn verjaardag ! wat een gouden cadeau van Cyrus en Ilse ! Er waren meer aanvragen voor een teefje dan voor reutjes  uit dit nestje daarom zijn er nog reutjes beschikbaar. Voor informatie: janettvis@home.nl of mob nr: 0630132779  Nu eerst rust en bewonderen,….

30 december 2015 18.15 uur

We hebben een “rustige” nacht achter de rug. Ilse haar lijf werkt langzaam naar de bevalling toe. Ik had de pups eigenlijk al verwacht maar Ilse is nog  (te) rustig.  Ze hijgt, slaapt, drinkt, graaft een gat in de tuin,… Het is een lange, spannende dag en ik ben heel benieuwd hoelang de pups nog op zich laten wachten. Zouden ze dan toch op mijn verjaardag komen? Wordt vervolgd !

 

29 dec 2015 Ilse dracht

29 december 2015 de voorbereidingen voor de bevalling zijn begonnen

 

29 december 2015
Ilse is haar bevalling aan het voorbereiden. Er is veel beweging in haar buik, haar temperatuur is gedaald en uit sommige tepels komt al melk. Het gaat een lange nacht worden !

1e kerstdag

Ilse eet nog 4x per dag, pakt heel goed haar rust, temperatuur is normaal en ze groeit en groeit,…. Kortom het gaat goed ! Ik ben heel nieuwsgierig hoeveel puppy’s er komen en hoe de verdeling zal zijn.

23 dec 2015 Ilse laatste week dracht

23 december 2015

24 dec 2015 Ilse buik

25 december 2015

 

20 dec 2015 de buik van Ilse

Ilse heerlijk relaxed 20 dec 2015

 

20 december 2015

Ilse was aan het begin van de week 3 kilo zwaarder, inmiddels zal er wel ongeveer nog een kilo bij gekomen zijn, haar gewicht is rond de 31 kilo. De werpkist en puppy-ren staan klaar in de woonkamer, de tweede ronde hondenkleedjes zit in de wasmachine. Het aftellen is begonnen. Nog zo’n dag of 11 te gaan wanneer ze een dracht van 62 dagen zou hebben. J’Adore beviel in juni precies op dag 63, dat had ik nog niet eerder mee gemaakt, meestal kwamen de pups van Fenna en J’Adore iets eerder. We zijn erg benieuwd hoe het zal gaan bij Ilse en hoe ze zal reageren op de bevalling en haar eerste nestje pups. Spannend weer.

20 dec 2015 Ilse in werpkist

Ilse 20 dec 2015

20 dec 2015 Ilse drachtig in werpkist

Ilse wennen aan de werpkist

 

8 dec 2015 Ilse 5 weken en 2 dagen drachtig

8 dec 2015 Ilse haar buik bij 5 weken dracht

 

8 december 2015

Ilse haar buik groeit en groeit,…met nog zo’n 3,5 weken te gaan, kan je nu heel goed zien dat ze drachtig is. Komend weekend en de week erna  gaan we kennis maken met de eerste belangstellenden voor een pup en dan gaan we de woonkamer ombouwen tot kraamkamer zodat Ilse vast kan wennen aan de werpkist en de andere honden aan een nieuwe opstelling,…Heeft u belangstelling? Voor info kunt u mij mailen of bellen.

4 december 2015

Vanmiddag Cyrus zijn vacht bijgewerkt en hem daarna mee genomen voor een wandeling. Worden we samen altijd heel blij van 🙂 Helaas is zijn vacht te kort om deel te nemen aan de Winnershow in Amsterdam.

4 dec 2015 Cyrus Seedyk 6

Cyrus Joli de FeJa aanstaande vader van de pups

4 dec 2015 Cyrus Seedyk 8

4 dec 2015 Cyrus Joli de FeJa

27 november 2015

Na een heerlijke week vakantie op Texel met J’Adore, Ilse en Mira vanmiddag met Ilse naar de dierenarts geweest voor de echo om mijn vermoeden te laten bevestigen. Ilse is drachtig ! We hopen haar eerste nestje pups rond de jaarwisseling te verwelkomen.

26 nov 2015 Strand honden

Trio op het strand bij Paal 12 Texel

27 nov 2015 Echo Ilse

23 november 2015

Ilse eet minder goed de laatste dagen, ze is misselijk, drinkt en plast vaker.  Haar vlees eet ze alleen met gekookt water er overheen anders draait ze haar kop weg en weigert te eten. Alles duidt erop dat ze drachtig is,… Nog een kleine week geduld voor de echografie.

23 nov 2015 Texel Ilse

Ilse, 23 nov 2015

23 nov 2015 Texel roedeltje

Roedeltje Mira- Ilse- J’Adore Texel 23-11-’15

18 november 2015

Bijna 2 jaar geleden hadden we bezoek van Linnéa uit Zweden met Vajert Alpha voor een dekking van onze Cyrus Joli de FeJa. Hieruit zijn 4 pups geboren en inmiddels zijn ze allemaal geröntgend,  3 op ellebogen en heupen, 1 op alleen de heupen maar ellebogen volgt z.s.m. Vandaag kwam het fantastische bericht dat alle geröntgende pups HD en ED vrij zijn. We zijn trots en super blij met deze resultaten !

Cyrus en Alpha
12 november 2015
Prachtig weer en dat in november. We genieten volop. Fietsen, wandelingen en intussen natuurlijk blijven duimen dat Ilse opgenomen heeft,…Op de foto’s links Ilse en Mira, midden Ilse, Mira en haar moeder J’Adore en rechts meisje Mira

12 nov 2015 Ilse en Mira 2
12 nov 2015 roedel 12 nov 2015 Mira

7 november 2015  J’Adore Joli de FeJa

7 nov 2015 J'Adore

J’Adore Joli de FeJa

 

6 november 2015

Rust in huize Joli de FeJa,….

6 NOV 2015 roedeltje op bank

J’Adore, Ilse en Mira

2 november 2015

We hebben een spannend weekend achter de rug. Gister was Ilse nog zeer bereid zich te laten dekken maar we hebben Cyrus en Ilse niet meer bij elkaar gelaten. Het is goed zo, nu 4 weken wachten tot de echo eind november.

Heeft u belangstelling voor een pup: janettvis@home.nl of 0630132779

Wanneer Ilse drachtig blijkt te zijn worden de pups rond de jaarwisseling verwacht. De pups die binnen Nederland een nieuwe eigenaar krijgen, kunnen dan eind februari 2016 het nest verlaten. Een prachtige periode omdat dan het voorjaar en de zomer voor de deur staan, ideaal voor de socialisatie van de pup, buiten activiteiten, evenementen, etc etc. De pups die naar het buitenland gaan, moeten 15 weken blijven, zij mogen rond de eerste week van april 2016 het nest verlaten.

Cyrus en Ilse gekoppeld

Koppeling Ilse en Cyrus

30 oktober 2015

Vanavond is Ilse opnieuw gedekt door Cyrus,. Het was een spannende, vermoeiende dag waarbij er ’s morgens en ’s middags te weinig actie kwam van de honden. Na een lange rustperiode hebben we ze ’s avonds opnieuw bij elkaar gelaten, deze keer gewoon in de woonkamer. Lekker bij ons in de buurt net als anders,.. 😉 Ze begonnen direct te spelen, flirten, uitdagen etc etc. Tijd om de kaarsjes aan te steken voor deze romantische ontmoeting hadden we niet meer,….nu maar heel hard duimen, eventueel morgenavond nog een keer schouwen en dan 4 hele lange weken wachten of Ilse opgenomen heeft…

29 oktober 2015

Vandaag was Ilse haar progesteronwaarde op dag 14 van de loopsheid, 10.1 een enorme stijging in 2 dagen tijd (dag 12 waarde 2.2). Uiteraard een ontmoeting met Cyrus geregeld. Eerst spelen en uitdagen en een dekking aan het eind van de middag ! Ilse was er helemaal klaar voor. Morgen en/of overmorgen mogen ze opnieuw lol maken 🙂

21 juni 2015 Cyrus en Ilse 3 Faceb

Cyrus en Ilse juni 2015

28 oktober 2015

Gister op dag 12 van de loopsheid opnieuw de progesteronwaarde laten testen. Een uur later de uitslag, waarde: 2,2. Ilse doet het heel rustig aan,… De komende dagen haar gedrag goed in de gaten houden en een keus maken of ze donderdag of vrijdag opnieuw getest zal worden.  De spanning stijgt,..voor de dekking zal ze zoals het nu lijkt nog 2 testen nodig hebben. Ik krijg regelmatig de vraag, wat zo’n test kost. Een progesterontest kost bij de dierenarts waar wij laten testen 59 euro, de eerste keer testen betaal je het consult er nog extra bij, totaal  91,45 euro. Afwachten tot de volgende test,…

24 oktober 2015

Een week na de eerste dag van de loopsheid (dag 8) met Ilse naar de dierenarts geweest voor de eerste progesterontest. De waarde was nog extreem laag, 0,6 dus we kunnen met een gerust hart het weekend in en midden volgende week opnieuw testen. We kiezen (altijd) voor testen en nu zeker omdat het Ilse haar eerste nestje is zodat we (meer)  inzicht krijgen in het verloop van haar loopsheid. We willen Cyrus een dekrijp teefje aanbieden en Ilse moet er klaar voor zijn. Dit voorkomt een hoop onnodige uren bij elkaar laten zonder enig resultaat.

 

21 oktober  2015

“Rustig” afwachten tot het tijd is om met Ilse naar de dierenarts te gaan voor de eerste progesterontest. Rustig,…betekent de binnenkomende aanvragen, mailtjes en telefoontjes afhandelen, info versturen, etc. Zorgen dat de honden goed in conditie blijven, wat extra fietsen de komende tijd en wachten tot het moment van de dekking daar is,…Hier hebben we lang naar uitgekeken, een reu uit eigen fok gebruiken is toch wel heel bijzonder. Duimen dat alles goed zal verlopen !

 

21 juni 2015 Ilse en Cyrus 3 Faceb

Ilse en Cyrus

17 oktober 2015

Gisteravond ontdekte ik de loopsheid van Ilse……bij meer dan voldoende aanvragen zal zij deze loopsheid gedekt worden. Wanneer alles dan volgens het boekje verloopt verwachten wij eind december/begin januari pups !

 

dekbericht Cyrus en Ilse site

Cyrus Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse)

 

 

Cyrus Joli de FeJa, 4-07-2010, HD A/ ED- 0,  Parents: Pelsens Yedo x pE, Elite A, NL. Kamp LongFields Fenna Forte dei Marmi
Titels Cyrus: pE, SE, NL JeugdKamp, NL Kamp, Jeugd Winner ’11, Winner ’11, Clubwinner ’12, Winner’13, Internationaal Show Kampioen ’15, Benelux Winner ’15, Sociaal +, VZH, UV mei ’15

NL Kamp Wieneke Fan ‘e Rispinge, 03-02-2012, HD-A / ED-0  VZH, UV  mei ’15
Parents: Donak Tjamme’s End x Polleke Fan ‘e Rispinge.

 

Belangstellenden voor een pup van ons dreamteam kunnen zich alvast melden op emailadres:  janettvis@home.nl of bellen telefoonnummer:  0630132779

 

Nl Kamp Wieneke Fan 'e Rispinge - roepnaam Ilse- 16 oktober 2015 nog kort in vacht

NL Kamp Wieneke Fan ‘e Rispinge – roepnaam Ilse, hier nog kort in vacht  – 16 oktober 2015 –

4 oktober 2015 Ilse is Nederlands Kampioen !

Excellent breed type, correct body proportions, lovely topline when she’s standing, well placed ears, parralel lines on the head, correct length of muscle, strong underjaw, lovely head, good withers, well anculated in front, exellent body and bones, good feet, correct coat texture, excellent mover, correct tail carrage 1U CAC-CACIB-BOB

Met deze beoordeling van keurmeester mevr T Ahlman-Stockmari uit Finland werd Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) vandaag Nederlands Kampioen op de Hanzeshow in de IJsselhallen in Zwolle.

In de erering waren in Rasgroep 1, 9 prijzen te vergeven, Ilse werd als negende geplaatst in Rasgroep 1.

3 oktober 2015

Meisje Génial Miracle Joli de FeJa – ontwikkelt zich prachtig !

3 okt 2015 Mira 2

Mira geb 2 juni 2015

3 okt 2015 Mira

Génial Miracle Joli de FeJa – Mira

22 september 2015

Op zondag 4 oktober 2015 zijn we op de Hanzeshow in Zwolle met Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge), pup Mira gaat mee als bezoekershond.

20 september 2015

Vandaag is J’Adore haar eerste nestje pups alweer 3 jaar geworden. De pups van 2 juni 2015 zijn inmiddels allemaal bij de nieuwe eigenaren. Mira is gebleven. Bijna 16 weken, 12 kg, ze doet het prima. Na het vertrek van Kador is ze veel rustiger geworden en volledig opgenomen door mijn roedeltje.

 

17 sept 2015 Mira 4 Génial Miracle Joli de FeJa – Mira

17 sept 2015 roedeltje 2 Ilse, Mira en J’Adore

4 september 2015
Génial Mansour Joli de FeJa woont inmiddels in Zoetermeer bij Fred en Adri en Golden Retriever Chelsey. Zijn naam is nu Sipke.
Mira en Kador doen alles samen,.. om ze wat redelijk op te voeden en de socialisatie verder uit te bouwen blijf ik ritjes en uitstapjes plannen en ze doen het beide super.  Geluiden in de omgeving en verkeer reageren ze totaal niet op,  ze lopen vrolijk met de staartjes omhoog over straat. Ook in totaal nieuwe plaatsen. Het zijn twee totaal verschillende pups. Kador de wijze, uiterst stabiele, rustige hond en Mira een wervelwind, ze is al kopje onder geweest omdat ze dacht dat ze op water kon lopen,…;)

30 aug 2015 Kador en Mira spelen 2

 

 

16 augustus 2015 – de tijd vliegt voorbij – pups 10 weken

Génial Margeaux Joli de FeJa (Tinka) is thuis bij Lotti. Reutje Mansour is bij vrienden Harm en Jannie en ik heb Mira en Kador hier (Génial Matthis Joli de FeJa). Met het slechte weer vertoeven ze nu vaker binnen en ik heb mijn handen vol aan 2 volwassen honden en het opvoeden van 2 pups. Voor Mansour lijkt er mogelijk vanaf woensdag 19 augustus een gouden mandje klaar te staan. Hij doet het super bij Harm en Jannie en speelt graag met onze reu Cyrus.

15 aug 2015 Mansour 5 Mansour 10 weken.

Mira en Kador maken er een feestje van,…

16 aug 2015 Kador en Mira in mand spelen

24 juli 2015  – voor véél meer foto’s zie mijn Facebookpagina-

De pups zijn dinsdag 21 juli 7 weken geworden. Het socialiseren blijft in volle gang. Maandag gaat de eerste pup, reutje Génial Magnus Joli de FeJa, het nest verlaten. Hij gaat bij Gerda in Zeist wonen.
Teefje Génial Miracle Joli de FeJa heb ik gekozen en teefje Génial Margeaux Joli de FeJa gaat rond 9 weken naar Zwitserland, zij mag over 3 – 3,5  jaar wanneer  röntgen en showresultaten goed zijn op haar geboorteplek terugkomen voor een nestje pups. (uiteraard ook eerder,…;)  Wij zijn nieuwe eigenaar Lotti zeer dankbaar voor deze mogelijkheid.  Reutje Génial Matthis Joli de FeJa gaat naar Frankrijk als hij 15 weken is en dan is er nog mijn grote vriend Mansour. Ik heb wat met dat reutje,…hij is snel, pittig, slim, lief, heeft een wijze blik (denker), ondeugend, alert, tja, het is een persoonlijkheid met uitstraling! Ik zou hem graag zelf willen houden maar dit is financieel niet mogelijk. Mijn teefjes Ilse en J’Adore zijn er natuurlijk en de komende weken nog 4 pups waarvan de laatste pas in september vertrekt, dan heb ik mijn handen vol. Wanneer u Mansour een actief, gouden mandje kunt bieden, neem dan contact met mij op via de mail. Bij voorkeur iemand die eerder in het bezit is geweest (of nog is) van een Laekense herder.

23 juli 2015 Mansour 22 juli 2015 Mansour 2 Génial Mansour19 juli 2015 Firdgum 7 Pups socialiseren in manege tijdens pup-party
Mijn teefje Génial Miracle Joli de FeJa :

22 juli 2015 Miracle 7 weken 19 juli 2015 Miracle 4 Firdgum 19 juli 2015 Firdgum Miracle 4

 

 

13 juli 2015

Morgen zijn de pups 6 weken en het zijn nu echte hondjes. Spelen, bijten, slapen, eten/drinken en socialiseren met veel pup-bezoek. Het zijn prachtige actieve pups, groeien en ontwikkelen zich prima.  Woensdag chippen en dna afname en donderdag de eerste inenting. De weken daarna gaan we op pad, het dorp in, autoritjes maken, etc etc.

Op dit momen  is er nog een reutje beschikbaar en een teefje wanneer ik mijn keus voor een teefje bepaald heb. Bij voorkeur verkoop in Nederland omdat er al een andere pup naar het buitenland gaat en deze door de EU-15 weken regel (Rabiës inenting op 12 weken en dan nog 3 weken bij de fokker) tot 15 weken moet blijven.  Normaal gesproken zijn de pups voor de geboorte reeds gereserveerd maar nu door de nieuwe regel had ik 4 annuleringen en ook andere reserveringen die toch uiteindelijk niet doorgingen. Hierdoor loopt het allemaal wat anders dan bij vorige nestjes. Serieuze belangstellenden die actief met een Laekense herder aan de slag willen mogen zich melden via de mail janettvis@home.nl

 

8 juli 2015 pups     8 juli 2015 lekker knus

12 juli 2015 Janett en Miracle pup site

21 juni 2015

Inmiddels zijn de nageltjes van de pups geknipt en zijn ze net als J’Adore ontwormd. De randen van de tandjes zijn al voelbaar. Het gaat hard,….dinsdag a.s. al weer 3 weken,….

21 juni 2015 Matthis 2

16 juni 2015

2 weken vandaag. Er zijn reutjes beschikbaar. Vakantieplannen?  Geen probleem, dat lossen we vast samen op!

15 juni 2015 pups jadore 2

16 juni 2015 pups 2 weken

16 juni 2015 stereo-relax

16 juni 2015 “stereo-relax”

 

14 juni 2015

Slapen, beetje waggelen, drinken,.. een paar al de oogjes open,…

14 juni 2015 lazy sunday evening

Pups 12 dagen LongFields Seal x J’Adore Joli de FeJa

12 juni 2015

 

12 juni 2015 Matthis

12 juni 2015 Génial Matthis Joli de FeJa (Tieske)

De pups zijn 10 dagen jong. De oogjes gaan bij sommigen al  wat open, kiertjes maar lang zal het niet meer duren. Een paar dagen later zullen ze dan ook kunnen horen. Dan blijven de radio en/of tv aan en mogen ze alvast wennen aan de CD met “enge” geluiden.

8 juni 2015 pups jadore facebook

8 juni 2015 Pups J’Adore

8 juni 2015

Fries welvaren ! Margeaux 930 gram, Matthis 980 gram, Monsour 810 gram, Magnus 950 gram, Miracle (Mira) 945 gram.  Ze beginnen mijn aanraking en geur te herkennen,….

 

5 juni 2015

De pups groeien als kool.

Matthis 725 gram
Miracle 735 gram
Mansour 595 gram
Margeaux 690 gram
Magnus 730 gram

5 juni 2015 Génial Miracle

5 juni 2015 Génial Miracle

 

4 juni 2015

Mooi duidelijk omschreven informatie:

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/puppy.html

3 juni 2015

De 5e pup van J’Adore is geboren op 2 juni 2015 om 08.30. Uiteindelijk bleek na een thuisbezoek van de dierenarts (omdat er volgens de echo een groter nest onderweg was) dat met deze pup haar nestje compleet was, 3 reutjes en 2 teefjes. De laatste pup woog 510 gram. Fantastisch werk van J’Adore, respect ! Een mooi nestje stevige pups.

Mandy en Frits gefeliciteerd met het vaderschap van Beer ! (LongFields Seal)

De namen van het G nestje:

Reutje 1 Génial Matthis Joli de FeJa 465 gram blauw bandje
Teefje 1 Génial Miracle Joli de FeJa 485 gram paars bandje
Reutje 2 Génial Mansour Joli de FeJa 400 gram bruin bandje
Teefje 2 Génial Margeaux Joli de FeJa 480 gram rood bandje
Reutje 3 Génial Magnus Joli de FeJa 510 gram grijs bandje

 

2 juni 2015 Pups geboren Jadore

2 juni 2015 pups geboren

2 juni 2015

Tussen 20 over 4 en kwart voor 7 zijn de eerste 4 puppen geboren. Reu 1 465 gram, teefje 1 485 gram, reu 2 400 gram en teefje 2 480 gram. Tot nu toe alles goed. Ze drinken allemaal en J’Adore is heel relaxt en moedert super !

 

2 juni 2015 de eerste 4 puppen

2 juni 2015 de eerste 4 puppen

1 juni 2015
Inmiddels dag 63 van de dracht. De langste dracht van 1 van mijn honden tot nu toe. J’Adore haar temperatuur is gedaald, het voorwerk is begonnen, ze heeft het zwaar en ik word er na een heel weekend wachten ook niet fitter op,…. Ik verwacht de pups vanavond/vannacht. Toi toi toi meissy !

1 juni 2015 Jadore laatse loodjes

1 juni 2015 de laatste loodjes

1 juni 2015 zwaar Jadore 1 juni 2015 Jadore zit in kuil

30 mei 2015
Dag 61.  J’Adore houdt het spannend. Gisteravond was ze wat onrustig maar op wat schommelingen in haar temperatuur na, doet ze alsof er niks aan de hand is.

30 mei 2015 J'Adore zonnetje dag 61

J’Adore dag 61 van de dracht

Lekker in het zonnetje, gewoon mee de rondjes om, met smaak eten en wat rust nemen. Vanmiddag was haar temperatuur 1 graad gedaald van 38.1 naar 37.1 en vanavond bij de laatste meting 37.6. Alles nog rustig. Opnieuw op de bank vannacht en wachten,…zouden het dan toch zondagskinderen worden?

 

 

28 mei 2015 Ilse en Jadore Facebook

Ilse en J’Adore 28 mei 2015

28 mei 2015

Dag 59 van J’Adore haar laatste dracht. Vanmiddag nog een heerlijke wandeling gemaakt. Ze is vrolijk, eet prima en dénkt dat ze nog net zo snel kan rennen als anders. Ook vanavond nog lekker gewandeld.  Haar temperatuur schommelt al wel een paar dagen. Vanavond om 19.30 37.3 en om 21.00 uur 37.9. Voorlopig nog rustig hier.

27 mei 2015 J'Adore dag 58 van de dracht

J’Adore dag 58 van de dracht

 

24 mei 2015

Gister vroeg in de ochtend vertrokken met Harm en Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) naar de Pinkstershow in de Rijnhal in Arnhem. Er waren 4 Laekense herders ingeschreven. 2 in de Jeugklasse en 2 in de Open Klasse. Ilse showde alert en geconcentreerd in handen van handler Harm. Ilse werd BOB (beste van het ras) bij keurmeester E. Wieldraaijer en mocht ’s middags naar de erering om in Rasgroep 1 opnieuw gekeurd te worden nu door mevr R. van Veen. Opnieuw een zeker optreden in de ring,  ze werd geselecteerd bij de 7 beste honden. Een prachtige prestatie ! Uit deze 7 honden werden drie winnaars gekozen. Tot onze grote vreugde werd Ilse opnieuw gekozen en behaalde zij de derde plaats.

Het keurverslag
Teef van drie jaar. Uitmuntend in type met een heel mooi hoofd. Donker oog, goed gebit, goed gedragen mooi klein oor. Goede beharing, goede hoekingen voor en achter. Gaat goed met mooie ruime gangen.
1 Uitmuntend CAC/CACIB BOB

Na het volle programma van afgelopen weekend, vandaag een welverdiende rustdag !

1 jan 2015 Ilse

22 mei 2015

uv examen 4
Vanavond hebben Cyrus Joli de FeJa en Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse) met glans hun UV diploma behaald. Er was een leuke route uitgestippeld in de omgeving van Harlingen, het examen werd georganiseerd door Hondensportvereniging  “De Oostpoort”.

Cyrus zijn zoon Vajert Compis in Zweden is geröntgend en we zijn heel blij met het resultaat HD-A/ED-vrij

22 mei 2015 Vajert Cracker Compis HD A ED -0

Vajert Compis zoon van Cyrus Joli de FeJa x Vajert Alpha

 

 

17 maart 2015 kop Ilse 2

Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge)

20 mei 2015 – Straks de laatste kilometers fietsen met Ilse, als voorbereiding op het UV examen a.s. vrijdag in Midlum. Zaterdag zijn we met haar op de Pinkstershow in Arnhem. Voor J’Adore wordt het zwaarder,..Ze krijgt drie keer per dag kleine porties eten want ze zit gauw vol. Wanneer ik haar meer aanbied, laat ze het staan. Ze groeit ruim een kilo per week…

19 mei 2015 Jadore 7 weken drachtig

J’Adore precies 7 weken na de dekking

16 mei 2015

J’Adore is bijna 7 weken drachtig. Ze groeit mooi, haar gewicht is 26.7 kilo.  Over een week wordt een deel van de woonkamer omgebouwd tot kraamkamer. De puppy-ren en werpkist schoonmaken, warmtelamp ophangen, zeil over de laminaatvloer leggen en dan rustig afwachten en duimen voor een vlotte bevalling en gezonde pups.
Vanwege annuleringen van een pup is er ruimte op de reserveringslijst. Bent u een actief “baasje” en op zoek naar een Laekense herder pup dan kunt u zich aanmelden via mijn emailadres janettvis@home.nl of telefoonnummer +31630132779

16 mei 2015 J'Adore bijna 7 weken dracht

J’Adore Joli de FeJa bijna 7 weken drachtig

Morgen 5 mei is het 5 weken geleden dat J’Adore gedekt is. Na een week van wat minder eetlust is ze nu weer helemaal fit. Over 4 weken pups, wat gaat het snel !

3 mei 2015 Jadore en Ilse Facebook

J’Adore en Ilse

Vandaag 28 april 2015 zijn Jannie en ik met J’Adore naar de dierenarts geweest voor de echo.
Al snel konden we meetellen,…een sterk vermoeden werd bevestigd.  Wanneer alles voorspoedig verloopt zal LongFields Seal (Beer) voor het eerst vader worden en J’Adore moeder van haar laatste nestje pups.

Wilt u een pup reserveren? Voor vragen en info: janettvis@home.nl 0630132779 of 0518850317

28 april 2015 J'Adore echo 2

Echobeelden pups J’Adore

 

31 maart 2015 Jadore en Beer en Janett site

31 maart 2015 J’Adore Joli de FeJa en LongFields Seal tijdens de dekking

 

31 maart 2015

Na het verlossende telefoontje van de dierenarts dat J’Adore haar progesteronwaarde op 11.5 stond zijn we ’s middags naar Amsterdam vertrokken onder extreme weersomstandigheden. Net buiten Harlingen lag er een vrachtauto met aanhanger op zijn kant. Rustig aan dus en beide handen aan het stuur !

Voor Beer (LongFields Seal) en J’Adore was er door Frits en Mandy een mooi plekje uitgezocht in een recreatiegebied waar de honden lekker los konden. Ze lieten er geen gras over groeien en de dekking kwam heel snel tot stand met een koppeling van ruim 20 minuten.

We duimen voor pups eind mei-begin juni.

Meer informatie kunt u vinden onder  J’Adore : Fokplannen 2015
Heeft u belangstelling voor een pup uit deze combinatie : janettvis@home.nl of +31630132779

 

Dekbericht

Dekbericht

Facebookyoutubeby feather