Nieuws


9 januari 2021

Op 5 januari, een dag na haar 13e verjaardag heb ik voor altijd afscheid moeten nemen van mijn “ouwe skat”  J’Adore Joli de FeJa,  dochter van Jannes Theun Fan ‘e Rispinge x Longfields Fenna Forte dei Marmi. 

Mijn allerliefste J’Adore
4 jan 2008 – * 5 jan 2021

 

Vader Flip (links) met dochter Koosje tijdens hun wekelijkse strandwandeling in Scheveningen

4 december 2020

Hoe betrekkelijk alles is…… op 2 december jl kreeg ik bericht dat Koosje (Lyra de Philippe Joli de FeJa, geb 24 juni 2018) plotseling overleden was tijdens de wandeling/spelen met een andere hond. Zomaar opeens,…was ze er niet meer. Geschokt en diep verdrietig zijn we over het verlies van Koosje. Ik wens eigenaren Marijke en Peter nogmaals veel sterkte om deze nachtmerrie en het grote gemis ooit een plek te kunnen geven.  RIP Koosje- Koos,  je wordt zo gemist. 2 november 2020
Ici Mette Marit Joli de FeJa HD-A / ED-0


Wekelijks krijg ik mailtjes met aanvragen voor een pup binnen.  Of er al bekend is wanneer  Ici Mette Marit Joli de FeJa gedekt gaat worden, of  ik al een reu gevonden heb, of mensen op de wachtlijst kunnen. De afgelopen maanden heb ik regelmatig belangstellenden doorverwezen naar collega fokkers in binnen- en buitenland waar op dat moment pups waren.  


 In principe zou Mette de volgende loopsheid in jan/febr gedekt kunnen worden.  Pups in mei zou een prachtige periode zijn.  Echter…. ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt OF ik deze loopsheid laat dekken of bv nog een half jaar wacht.  Ik heb een reu uit het buitenland op het oog waar ik in Coronatijd niet naartoe kan reizen, dan moeten we andere mogelijkheden bekijken. Verder wil ik  o.a. nog volop genieten van mijn oude J’Adore nu het nog kan. Een nestje vraagt en verdient alle tijd en aandacht en mijn honden ook !  Kortom, ik heb de knoop nog niet doorgehakt. Wordt vervolgd.

2 november 2020

Mijn allerliefste…… J’Adore Joli de FeJa, inmiddels 12 jaar en 10 maanden

       


20 juli 2020
Faysa Fleur Joli de FeJa (Nikki)  wordt zeer binnenkort geplaatst bij Piet en Lies in Huizen.  Zij zal daar zeker haar gouden mand krijgen ! Bedankt voor uw reacties. 

14 juli 2020
Figaro Flip Joli de FeJa wordt opnieuw vader. AkaiSan no ko Ayumi (Jule) is drachtig ! Eigenaren:  Mike en Denise Titze van kennel  Laekenois Von den Seelengefährten. De pups worden half augustus verwacht. Mocht u belangstelling hebben voor een pup, hou er dan rekening mee dat de pup pas op 15 weken het nest mag verlaten in Duitsland ivm de Rabiës inenting op 12 weken. Update: alle pups zijn voorzien van nieuwe eigenaren.


Links broer Flip (Figaro Flip Joli de FeJa) rechts Nikki (Faysa Fleur Joli de FeJa)

 

Faysa Fleur Joli de FeJa geb 30 juni 2014 HD-A/ ED-0 roepnaam Nikki

Faysa Fleur Joli de FeJa


Op 16 en 17 juni heeft Figaro Flip Joli de FeJa zijn Duitse schone Jule gedekt.
AkaiSan no ko Ayumi (Jule) is van Mike en Denise Titze van kennel  Laekenois Von den Seelengefährten.  We hopen dat ze midden augustus pups mogen verwelkomen.6 juni 2020

Sjef (Ici Darius Joli de FeJa) geb 29 juni 2017, (HD-A/ED-0)  ouders:  (Cyrus Joli de FeJa x Wieneke (Ilse) Fan ‘e Rispinge)Sjef HD-A/ED-0
Ici Darius Joli de FeJa

 Mette (Ici Mette Marit Joli de FeJa) 7 mei 2020


28 april 2020

Vrijdag 24 april jl is Mette:  Ici Mette Marit Joli de FeJa  (Cyrus Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge – Ilse) officieel geröntgend in de kliniek in Putten op HD en ED. Vandaag zat de uitslag van de Raad van Beheer in de mail. HD-A / ED-0 ! Natuurlijk heel erg blij mee want nu kan ik verder met Mette binnen Joli de FeJa. Ik hoop een passende reu voor haar te vinden. Mette wordt op 29 juni, drie jaar. 

Ici Mette Marit Joli de FeJa HD-A/ED-0

9 maart 2020 
Lyas de Philippe Joli de FeJa is geröntgend op heupen en ellebogen HD-A en ED-0.  Lyas (roepnaam Béla)  is een zoon van Figaro Flip Joli de FeJa en Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse). Hij is de derde nakomeling uit het nest van 24 juni 2018 met dit resultaat. Eigenaren Henk en Hetty hebben in het belang van het ras en voor mij tbv info over de nakomelingen hun medewerking verleend om Béla te laten röntgenen. Top ! Nogmaals dank hiervoor. 


7 maart 2020
3 van mijn 4 teefjes zijn vandaag loops geworden. Zodra het financieel mogelijk is, wil ik Mette officieel laten röntgenen op heupen en ellebogen. In juni wordt ze 3 jaar en mogelijk kan ik haar dan de volgende loopsheid laten dekken. 

 

Mette
Cyrus Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e RispingeOp 14 februari 2020 heb ik samen met vriendin Jannie en (op verzoek van Wim) mijn oudste teefje J’Adore Joli de FeJa afscheid genomen van Wim Baptiste. Wim is 85 jaar geworden. Een man met passie voor de Laekense (Kennel McWilliams).  Hij heeft alle nakomelingen van Joli de FeJa t/m juni 2018 gezien en is vele geboortes aanwezig geweest. Hij stond aan de wieg van mijn kennelnaam en heeft mij gemotiveerd om fokker van de Laekense te worden. Rust zacht Wim, ik zet onze passie voort en zal nog vaak aan jou en onze dierbare herinneringen denken. Ik wens Rieky veel sterkte toe. 
 
3 februari 2020

Ilse vandaag 8 jaar ! Ik hoop nog lang van je te mogen genieten kanjer !20 januari 2020

Lex (Lambert de Philippe Joli de FeJa) geb 24 juni 2018 


Zijn certificaten zijn binnen HD-A en ED-0 ! De tweede pup uit de combinatie Figaro Flip Joli de FeJa (Flip) x Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse) die geröntgend is op heupen en ellebogen.
Lex en Nel gefeliciteerd met jullie kanjer die naast een fijn karakter en beauty (Jeugd Winner en Winner ’19) ook nog eens goed in elkaar zit. 

16 januari 2020

Een nieuw jaar wat heel verdrietig begint omdat op 2 januari Lima (Lilou de Philippe Joli de FeJa) over de regenboogbrug is gegaan, amper 1,5 jaar jong.  Kleine, lieve, bijzondere Lima, je zit voor altijd in ons hart.  Ik wens Siep en Jacqueline en fam nogmaals heel veel sterkte, wat een verdriet en een groot gemis. Ook  halfzus Jade moest haar maatje missen, hartbrekend hoe ze zocht en slaapt in Lima haar bench… Toch zag je na een paar dagen dat er acceptatie en rust kwam, honden leven in het hier en nu…

J’Adore Joli de FeJa is op 4 januari 12 jaar geworden ! Ik hoop dat ze nog lang bij me mag blijvenLex (Lambert de Philippe Joli de FeJa) van Hans en Nel was succesvol op de KerstWinner in Gorinchem. Hij werd Jeugd Winner en Winner ! Zeer binnenkort volgen de resultaten van zijn HD en ED onderzoek.  Ziva (Liberté de Philippe Joli de FeJa) is al geröntgend op heupen en ellebogen. Resultaat HD A en ED vrij. Super blij mee met de resultaten.

Broer Lauri (Laurent de Philippe Joli de FeJa)  zal ook geröntgend worden op heupen en ellebogen en scoort uitstekende resultaten op shows.
Ook nestbroer Béla van Hetty en Henk wordt binnenkort geröntgend.

Na het plukken van mijn honden is het wachten op voldoende vacht om nog aan een paar shows deel te kunnen nemen (Mette en mogelijk Ziva)

29 november 2019

Uit de echo van 27 november is helaas gebleken dat Ilse niet drachtig is. Ici Mette Marit Joli de FeJa mag haar opvolgen in de toekomst.


8 november 2019

Ilse wordt in conditie gehouden met wandelingen en regelmatig met de fiets mee. Haar ontmoeting met Beer is vandaag 2 weken geleden. Over een dag of 10 krijgen we middels een echo antwoord op de vraag: drachtig of niet?


Mei 2019 Mette Marit Joli de FeJa


Figaro Flip Joli de FeJa (Flip) van Martin en Ellen Groen vader van het L nest met Ilse
Flip met een dochter en een zoon op het Scheveningse strand.

Ik heb een aantal pups uit de combinatie Flip (Figaro Flip Joli de FeJa) x Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) teruggezien, via bezoekjes maar ook zijn er een aantal geweest voor een plukbeurt. Natuurlijk zie ik ook onze (Ziva) Liberté de Philippe Joli de FeJa regelmatig (zij woont bij vrienden/mede-eigenaar) en pups die dichtbij in de buurt wonen.

Op de foto Béla tijdens de plukbeurt in Friesland.
Nog volop in ontwikkeling op de leeftijd van 9 maanden. De “pups” hebben gemakkelijk te trimmen vachten, met een prachtige donkerrode kleur. Ze staan eigenzinnig, vrolijk en speels in het leven

Béla – Lyras de Philippe Joli de FeJa (Flip en Ilse 2018)
Mijn (geplukte) roedel in het voorjaarszonnetje

11 april 2019

Ilse logeert sinds een paar dagen bij vriendin Jannie. Ik ga dagelijks met haar fietsen en Jannie en Ilse doen de rest.

1 van de dingen die ze heel graag doet,...

De reden van haar logeerpartij is dat Mira en Mette loops zijn (exact op 6 mnd) geworden en Ilse afgelopen december. Ik hoop dat haar cyclus op deze manier in het ritme blijft en zij in juni loops wordt, anders zou er maar 4 maanden tussen zitten.

Ik heb op dit moment 4 aanvragen voor een pup van Ilse. Ilse is afgelopen februari 7 jaar geworden en zij zou qua leeftijd en aantal nesten voor haar 8e jaar nog een nest mogen. Zij is fit en ik hou haar in goede conditie.

Mochten er meer aanvragen komen voor een pup van Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) en uit medisch onderzoek blijkt dat het prima haalbaar is voor Ilse, dan kies ik mogelijk voor een nestherhaling met Flip (Figaro Flip Joli de FeJa). De onderbouwing over mijn keus, licht in graag toe wanneer daar vragen over zijn.

Gezien haar historie qua nestomvang, is 4 aanvragen voor een pup te weinig (ik kan hier onmogelijk pups langer aanhouden). Wanneer de natuur beslist, wordt ze eerder loops,…of blijft een nestje uit na een dekking,……Kortom allemaal hersenspinsels,…(die je normaliter als fokker ook hebt bij de keus laat ik mijn teefje dekken,..)

Het groene licht van de dierenarts na een medische check, de loopsheid in mei of juni en 10 tot 12 bloedserieuze reserveringen (geschikte pupkopers voor een Laekense herder) dan ga ik definitief een keuze maken.

Tot zover mijn update over de dames Joli de FeJa,…

Vooralsnog heeft Ilse het prima naar haar zin bij Jannie, hoef ik maar 3 x honden uit te laten ipv 6 x,…..(wat een luxe 🙂 ) en is er even meer rust in de roedel, Mira en Mette spelen zelfs weer nu de hormonen hoogtij vieren.

Helaas zijn tijdens het bijwerken van het laatste nieuws alle vorige berichten verwijderd en niet meer terug te halen. Doodzonde, maar het is zoals het is. Daarom een nieuw begin in 2019 met een korte terugblik naar het laatste kwartaal van 2018

Op 12 januari 2019 behaalde Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) op de show in Genk (B) een super-resultaat.
1U CAC CACIB BOB en een 4e plaats in de erering Rasgroep 1! Zij is nu naast NL Kampioen ook Internationaal Show Kampioen.

Ilse is in goede conditie na haar vorige nest eind juni 2018. Gezien haar leeftijd en het aantal nesten die ze gehad heeft, zou ik volgens het fok reglement nog een nest met haar mogen fokken. Ik verwacht haar loopsheid begin juni 2019. Indien u belangstelling heeft voor een pup wilt u mij dan zsm bellen of mailen? Ook de mensen die mij al gebeld hebben, aub alsnog een mail sturen naar janettvis@gmail.com

Alleen wanneer Ilse zo fit blijft en er voldoende aanvragen zijn voor een pup, laat ik haar nog een keer dekken. Voor dat het zover is, laat ik haar medisch checken (o.a. bloed, hart en een buikecho) want Ilse haar welzijn staat uiteraard voorop! Ze vererfd prima gezonde pups van mooi type en karakter en ik zal zeker de laatste kans voor een nest met haar niet zomaar voorbij laten gaan. Echter heb ik op dit moment met 5 Laekense herders geen mogelijkheid om zelf pups te behouden, of langer te socialiseren daarom moet het plaatsen van de pups 100 % zeker zijn.

Op 4 januari 2019 is J’Adore Joli de FeJa, mijn oudste meisje, 11 jaar geworden.

J’Adore  Joli de FeJa 11 jaar 

In oktober 2018 is op de Jongehonden en Veteranen dag van de NVBH, pup Lyra (Koosje) de Philippe Joli de FeJa in de klasse 3 tot 6 maanden, beste pup in show geworden. In 2017 werd Ici Mette Marit Joli de FeJa BIS en Koosje evenaarde dit.

Lyra de Philippe Joli de FeJa – Koosje
Ici Mette Marit Joli de FeJa – nov 2018 Texel

Ondertussen een aantal pups terug gezien uit het nest van Flip en Ilse, het is een mooi nest, inmiddels bijna 8 maanden jong. Prachtig om de herkenning bij de pups te zien tijdens de bezoekjes. Op de foto eigenaar Hans met reu Lex (Lambert de Philippe Joli de FeJa) tijdens de training.Facebookyoutubeby feather