Nieuws


24 januari 2023

Het laatste weegmoment voor drachtige Mette. Vorige dracht bijna 2 jaar geleden, dag 55, 29.2 kg vandaag dag 55, 28.8 kg. Startgewicht 25 kilo en 2 jaar geleden 25.5 kg. Waar oude agenda’s al niet goed voor zijn 😉
Nog wat spulletjes gescoord bij de Kringloop en op wat kleinigheden na zijn we klaar voor de laatste week van de dracht en de naderende bevalling. Aan het einde van de week begin ik met het meten van haar temperatuur en wachten we vol ongeduld af 🙃
Ze ziet er nog heel fit uit 👍

 

                                Mette dag 55, 28.8 kilo
20 januari 2023

Week 7 van de dracht.  Het wordt spannender,….de werpkist staat,…. en de laatste voorbereidingen doe ik volgende week. De eerste bezoekjes van belangstellenden voor een pup zijn bijna afgerond. Mette is weer een kilo gegroeid. Na de dekking tot nu toe 3 kilo. 
Opvallend is dat er meer aanvragen voor teefjes zijn dan voor reuen.  Bent u geïnteresseerd in een reutje van Mette en Rodan:    janettvis@gmail.com 12 januari 2023

Mette is 6 weken drachtig. Een kilootje erbij binnen een week tijd…. Ze mag nu wat extra voer en daar maakt ze gretig gebruik van. Het gaat prima met haar. Ik zie haar nu bijna groeien.
Volgende week  een gedeelte van de woonkamer vrij maken, alles schoonmaken en uitwassen en dan kan de kraamkamer ingericht worden. Heeft u belangstelling voor een pup dan kunt u mij mailen  janettvis@gmail.com


5 januari 2023

Even met Mette naar de Welkoop om haar te wegen. Het gaat goed met haar. Eet goed, slaapt veel en het groeien mag nu beginnen…. komend weekend beginnen met aanvullend puppybrok zodat ze daar langzaam op over kan. De weken vliegen voorbij. Niet te geloven dat er eind januari/begin februari al pups komen. 
29 december 2022

Vandaag bij de dierenarts via echo de dracht van Mette bevestigd ! De stambomen van beide honden kunt u vinden in www.working-dog.com
Zoeken bij honden en de namen intypen. 


5 december 2022

Na bloedprikken, wachten, wachten, (reservering voor het weekend B&B in België afgezegd omdat de stijging langzaam ging) tot Mette haar progesteronwaarde hoog genoeg was om op reis naar België te gaan, snel hotelovernachtingen geboekt en rijden.  Ontmoeting geregeld met eigenaar Tom en Mette’s partner Rodan. Een knappe, energieke, sociale reu en de 2 honden konden het prima met elkaar vinden.  De eerste dag bleek nog te vroeg voor Mette.  Ipv 2 overnachtingen heb ik nog een nacht bijgeboekt zodat we de honden alle tijd konden geven. Dat bleek een juiste beslissing te zijn. Mette is gedekt ! Rond 30 december volgt de echo. Dank aan Tom en Rodan, fijne herinneringen gemaakt. 

 


13 november 2022

Na het verdrietige afscheid van onze Ziva werd Mette nagenoeg op dezelfde dag loops. Wat een rollercoaster dat fokken,…. 

 

Hieronder het toekomstige koppel. Rodan (From Laeken Paradis Red Hill Rodan) is een energieke, veelzijdige, snelle reu die graag sportief in actie is. Ook Mette is temperamentvol. Met het oog op deze combinatie zal een sportieve eigenaar van de naar ik hoop toekomstige pups zeker met de hond “aan de slag” moeten in de vorm van gehoorzaamheidscursussen, speuren, behendigheid, etc etc
Natuurlijk is een passende socialisatie ook een must. Ik zal u daar t.z.t. zeker nader over informeren.
Een verzoekje aan de belangstellenden die zich aangemeld hebben voor een pup, wilt u mij een korte mail sturen of u nog interesse heeft? Mogelijk hebben wat veranderingen plaatsgevonden.  

20 oktober 2022

De in België wonende werklustige, sociale Rodan van Griet en Tom,  wordt de partner voor Mette !
De stambomen van beide honden zijn te vinden in www.working-dog.com
Mette haar loopsheid verwacht ik half november 2022. 26 september 2022

Sinds kort weet ik dat ook een tweede mogelijkheid om de reu uit Zweden te gebruiken voor Mette helaas definitief niet doorgaat voor haar loopsheid in nov/dec. Veel netwerken dus en hard op zoek naar een passende reu voor haar en tevens een reu voor haar zus Ici Paola Joli de FeJa – loopsheid maart 2022,  (indien haar heupen en ellebogen en hartecho oké bevonden worden). Tips/adviezen zijn van harte welkom via de mail.

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden, o.a. een operatie voor Ilse en de herplaatsing van Marnicq Joli de FeJa en het plotseling overlijden van Marin Joli de FeJa door een medische fout tijdens de sterilisatie. 

25 september 2022, Ilse (geb 3 febr 2012), 3 weken na haar operatie.

30 juli 2022

Gister bleek uit de echo bij de dierenarts dat er helaas geen pups komen van Eager en Mette.
Ze slaapt heel veel, eet minder of helemaal niet, dus ik had eigenlijk verwacht dat ze drachtig was maar de natuur heeft anders beslist. 

Op 30 juni 2022 is Mette gedekt door Eager. De honden hadden meteen een klik en de dekking verliep heel vlot. Over 4 weken volgt een echo.


24 juni 2022

De fokplannen met Puzzle en Mette schuiven een jaartje op !
De fokplannen ’22 van kennel Joli de FeJa zijn gewijzigd !!!.

Chevalric’s Eager Eshra & Ici Mette Marit Joli de FeJa ontmoeten elkaar begin volgende week voor een dekking !
De stambomen kunt u vinden op www.working-dog.com


De honden zijn EmBark DNA getest, geen afwijkingen gevonden. Heupen: HD-A en
ellebogen: ED-0
Mette heeft een hartecho en ECG gehad, geen afwijkingen.  Bij Puzzle volgt dit onderzoek in augustus.  
Ik verwacht uit deze combinatie energieke, temperamentvolle honden, geschikt voor sportieve eigenaren, om samen, verschillende takken van activiteiten te gaan ondernemen. Mette haar loopsheid verwacht ik tussen 14 juni en 10 juli.                                                           

Meer info: janettvis@gmail.com

 6 juni 2022

Lyas de Philippe Joli de FeJa – Béla – van Henk en Hetty uit Nijverdal is vrijdagavond 3 juni jl overleden.
Het verdriet en enorme gemis is moeilijk in woorden te vatten als het zo intens is. 

U bent van harte welkom op de Laeken FunDay op zondag 19 juni 2022.  Hier heeft u de unieke kans veel Laekense herders bij elkaar te zien uit binnen- en buitenland. Dé dag om kennis te maken met deze variëteit van de Belgische herders, voor het stellen van vragen aan fokkers en eigenaren etc. 

 


Program Laeken Funday juni 19 2022

those who want to participate in the BBQ the evening before the funday, please sign up via messenger (Tovie Janssen)
or email: toviejanssen@hotmail.com
Register BBQ by transferring €25,- pp to
account number
IBAN: NL48 RABO 0117598402
BIC: RABONL2U
in the name of J.T.I. Janssen

 


25 mei 2022

Er is veel gebeurd de afgelopen periode, verdrietige en positieve dingen.  Ik verzamel nog steeds medische info van Laekense herders om meer inzicht te krijgen over de gezondheid. Schroom niet om dit met mij te delen ook al is het uit een ver verleden.
Op 8 mei jl overleed Léon (roepnaam Igor) van Hans en Coralien, RIP lieve Mattie, je hebt een prachtig maar veel te kort leven gehad. Veel sterkte voor de familie.

 

Op 16 mei jl is Sjef (Ici Marius Joli de FeJa) getest in Vugt, hartecho en ECG. Geen afwijkingen en geschikt bevonden voor het fokken. Sjef (HD-A/ED-0) is een broer van Mette en is voor passende teefjes ter beschikking als dekreu. 

Ici Marius Joli de FeJa
(Sjef)Voor wie eens aan een buitenshow mee wil doen. Schrijf de Laekense in !

Kan een afbeelding zijn van de tekst '28 may 2022 29 may 2022 Dutch Belgian Specialty NVBH Entries are open !!!! deadline 15th May Belgische Herder Club Nederland Ned'

📝Inschrijving is geopend! / Entry’s are open!
Klik om in te schrijven & voor meer informatie ➡️ www.dutchbelgianspecialty.nl
Keurmeesters:
-Zaterdag BHCN: Tanja Hulsund GR+LK+ML, Emanuele Boriero TV (Rachel Dijkhorst-Noij reserve)
-Zondag NVBH: Marie Berton-Sarlat GR+ML, Bente Harlem LK+TV
Sluitingsdatum = zondag 15 mei19 maart 2022

Opnieuw geschokt en verdrietig na het bericht van Marge uit België dat haar teefje Etoile d’Or Joli de FeJa op 19 maart plotseling overleden is. Etoile was geboren op 21 maart 2014 en was een dochter van Foeke Foppe Tjamme’s End en J’Adore Joli de FeJa. RIP prachtig veelzijdig meisje. Marge veel sterkte met het verlies van jouw gouden ster.

15 maart 2022

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in mijn zoektocht naar een reu voor Mette. Alles staat nog in de kinderschoenen maar de eerste contacten zijn positief.  Ik dank een collega fokker voor het attenderen op bepaalde zoek/combineer mogelijkheden in voor mij, nieuwe systemen. Indien het definitief deze reu wordt, zal ik dit uiteraard hier en op Facebook zsm aankondigen. In juni/juli verwacht ik de loopsheid van Mette.  

Ici Mette Marit Joli de FeJa (Mette) vers geplukt12 maart 2022

Time flies! Liberté (Ziva) de Philippe Joli de FeJa haar hart is gecheckt en zag er prima uit,  6 van de 7 nakomelingen van Flip x Ilse zijn nu getest.

Ici Mette Marit Joli de FeJa is Embark getest. Haar COI is 23%.

Breed-Relevant Genetic Conditions

good iconIci Mette Marit Joli de FeJa did not have the variants that we tested for, that are relevant
to her breed:
Mucopolysaccharidosis Type VII, Sly Syndrome, MPS VII (GUSB Exon 3,German Shepherd Variant)
Spongy Degeneration with Cerebellar Ataxia 1, SDCA1, SeSAME/EAST Syndrome (KCNJ10)
Spongy Degeneration with Cerebellar Ataxia 2, SDCA2 (ATP1B2)
Cardiomyopathy and Juvenile Mortality (YARS2

Additional Genetic Conditions

good icon215 variants not detected

Een super resultaat wat mij weer meer moed geeft om met haar verder te fokken en het doel is een zo laag mogelijke inteeltpercentage. De uitslag staat openbaar en is te vinden in Embark. Mijn zoektocht naar een passende reu gaat gestaag verder….

 

 

25 januari 2022

Oud en nieuw ligt achter ons en via “uitgelekte nieuwsberichten” vernemen we dat we binnenkort weer wat meer “mogen” in ons dagelijks leven en de maatschappij. 

Het nest van Mette en Flip is alweer 9 maanden jong, een aantal heb ik inmiddels terug gezien voor de eerste plukbeurt en ga ik nog zien. Altijd leuk !

Zondag heb ik Marnicq Joli de FeJa geplukt en bij thuiskomst bleek dat Mette loops geworden was. 5 maanden na haar loopsheid in augustus. Normaal gesproken zaten er altijd 6 maanden tussen.  Tussen het vorige en volgende nest moet minstens 12 maanden zitten en na mijn berekening, met als voorbeeld de vorige cyclus en dracht,  zou dit ongeveer 16 dagen te vroeg zijn. Mette wordt dus niet gedekt deze loopsheid. In juli hopelijk nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

Het geeft mij de mogelijkheid voor bepaalde keuzes meer tijd te nemen.  Het kiezen van een reu binnen de kleine populatie is een probleem. Zeker nu ik dmv ervaring en onderzoek of er gezondheidsproblemen in lijnen voorkomen, bv vergelijkend met het plotseling overlijden van de jonge honden in “mijn” vorig nest,  steeds meer info kan verzamelen uit binnen- en buitenland en hierdoor ook bepaalde lijnen of combinaties moet omzeilen om het ras zo gezond mogelijk proberen te houden. 

Het is 5 voor 12 voor de Laekense. Ik heb dit gemeld en ondersteuning op fokgebied gevraagd van de rasvereniging BHCN wat er  via de officiële weg mogelijk is om de lijnen te verbreden. Er moet wat gebeuren om dit prachtige ras te kunnen behouden.  Ik wil daar volledig aan meewerken, ook als dat zal betekenen dat hierdoor het type een aantal generaties zal veranderen. Nieuw bloed is nodig en uiteraard zo gezond mogelijk ! Zowel in lijf als karakter. Ik hou u op de hoogte van de ontwikkelingen.

In tussentijd heeft ook Igor (Léon de Philippe Joli de FeJa) hartonderzoek gehad (bloed, hart echo en ECG van 72 uren) hieruit kwamen geen hartritmestoornissen naar voren. Zusje Ziva gaat in februari. Dan zijn er van de 7 jonge honden,  6 op hart getest. Een fantastisch resultaat en ik dank alle betreffende eigenaren hier nogmaals voor de medewerking en betrokkenheid. Het contact tussen fokker en pupkoper is zó belangrijk en bevat een groot deel van mijn werkzaamheden, wat ik overigens met veel liefde doe. Informatie uitwisselen, vragen stellen, adviseren, openheid en laagdrempeligheid creëren. 

 

Marnicq Joli de FeJa 9 maanden, zoon van Figaro Flip Joli de FeJa x Ici Mette Marit Joli de FeJa, even spelen tussen de plukbeurt door

 


24 december 2021


Na zeer spannende weken van wachten, heb ik gisteravond de conclusie ontvangen van de sectie op het lichaam van Laekense herder Lara (Lara de Philippe Joli de FeJa), overleden op 19 november 2021. Zij was 1 van de 5 nestgenootjes uit een nest van 12 pups, die veel te vroeg overleden zijn, waarvan 4 zonder enig teken van gezondheidsproblemen. Geboren 24 juni 2018.

Ik deel de conclusie van het onderzoek met jullie en blijf bij mijn eerdere advies; laat een hartecho (mogelijk met aanvullend ECG Holter onderzoek) maken bij een cardioloog om bv informatie over hartritmestoornissen te krijgen. Tip* let op de verschillende tarieven ! Aanbeveling: Remco Jonker (o.a. in Roden).
De conclusie geeft enerzijds belangrijke info en roept aan de andere kant weer veel nieuwe vragen op waar ik nog verder mee aan de slag ga.

Mijn respect en dank nogmaals naar de fam Waaijenberg die dit mogelijk gemaakt heeft ❤

De Engelse vertaling van de conclusie volgt mogelijk zsm of misschien lukt het via de vertaling op Facebook.

Milde tot matige lekkage van de linker en rechterboezemkleppen (tussen boezem en kamers). Op meerdere plaatsen verbindweefseling van de tussenwand linker en rechterkamer . Deze lekkage en verbindweefseling hebben tot geringe aanpassing bloeddruk en bloedvolume in het hart gezorgd maar waarschijnlijk van geringe omvang omdat er geen verwijding van de hartkamer of verdikte hartspier van de hartkamers gevonden is. Het past zeker niet bij een linker of rechter hartfalen. Er is ook geen stuwing in de buik of de longen gevonden. Geen aanwijzing voor een primaire hartspierziekte of hartontsteking gevonden

Conclusie: Er is dus geen duidelijke afwijking aan het hart gevonden die de plotselinge dood verklaard en een dodelijke hartritmestoornis is met sectie niet uit te sluiten.

Tevens info over lever, hersenen, nieren, bijnieren, longen, blaas, pancreas, geen oorzaak gevonden.

 


24 november 2021

Ivm onverklaarbare sterfte van nakomelingen in de leeftijd van 1 t/m 3 jaar ben ik op zoek naar mensen die een Laekense herder gehad hebben of op de hoogte zijn van Laekense die zonder enige klachten of ziektebeeld zeer plotseling overleden zijn.
Wilt u deze info met mij delen om meer inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken stuur dan aub een pb of mail.
 
In connection with mortality at a young age, I’m looking for people who have had a Laekenois or are aware of Laekenois who died very suddenly without any previous symptoms or illness. If you would like to share this information with me to gain more insight into possible causes, please send a PM or email (please don’t share it in a reaction to this topic)
Laekense herder kennel Joli de FeJa

Deze oproep heb ik in verschillende Facebookgroepen geplaatst o.a. in die van de rasverenigingen NVBH en BHCN.


Hierbij een overzicht van mijn honden of nakomelingen daarvan die getest zijn met een hart echo en of ECG. 

Wieneke Fan ‘e Rispinge : (Donak Tjamme’s End x Polleke Fan ‘e Rispinge) hartecho geen afwijkingen
Figaro Flip Joli de FeJa: (Itze Iggo Tjamme’s End x Léah Joli de FeJa) hartecho + ECG + Gen onderzoek geen afwijkingen 
Ici Mette Marit Joli de FeJa:  (Cyrus Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge)  hartecho+ ECG geen afwijkingen
Laurent de Philippe Joli de FeJa (Figaro Flip Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge)  uitgebreid hartonderzoek in Finland geen afwijkingen
Lyas de Philippe Joli de FeJa:  (Figaro Flip Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge) hartecho + ECG lichte hartritmestoornissen, geen medicatie, geen beperking nodig in beweging e.d., onder controle blijven en onderzoek tzt herhalen
Louis de Philippe Joli de FeJa: (Figaro Flip Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge) hartecho + ECG geen afwijkingen
Lamarr de Philippe Joli de FeJa: (Figaro Flip Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge) hartecho geen afwijkingen
Marthe Fenna Joli de FeJa:  (Figaro Flip Joli de FeJa x Ici Mette Marit Joli de FeJa) hartecho + ECG + bloedonderzoek geen afwijkingen


22 november 2021

In spanning wachten we de resultaten van de sectie op het lichaam van Lara af.  Een uitgebreid rapport  wordt over ongeveer over 3 weken verstuurd naar de dierenarts die de aanvraag voor sectie heeft gedaan.  Ondertussen vraag ik nog steeds uw medewerking om mij info te verstrekken of u een Laekense heeft gehad die op jonge leeftijd plotseling overleden is. 

19 november 2021

Na de positieve resultaten begin deze week over het ECG en gen onderzoek van Flip en eerder een positieve echo en ECG van Teuntje en Lex2, kreeg ik vanmorgen telefoon van Ria en Herman dat hun Lara zeer plotseling overleden is.
Lara de Philippe Joli de FeJa, 24-06-2018 – * 19-11-2021
RIP vrolijk, lief en temperamentvol maatje van Ria en Herman en de jongens.

Ik ben jullie en met mij de andere eigenaren die hun hond zo jong moesten verliezen,  andere fokkers en uiteraard voor het ras in het algemeen zeer dankbaar voor de medewerking dat er vanmiddag in de dierenfaculteit in Utrecht sectie wordt verricht.
Veel sterkte allemaal.


18 oktober 2021

Op dierendag overleed plotseling Lucille de Philippe Joli de FeJa (Kimi) amper 3 jaar jong,  tijdens het spelen op het erf.
Geschokt en verdrietig en met een groot waarom heb ik opnieuw de eigenaren van nestgenoten geïnformeerd met het advies om een hartecho en 24 uurs ECG te laten maken. Ik sta voor een raadsel en probeer via fokkers in binnen- en buitenland info te verzamelen of dit eerder ergens in lijnen is voorgekomen. Er is geen sectie verricht op de overleden honden. 

Heeft u eenzelfde verdrietige ervaring gehad een Laekense op deze manier te verliezen,  zou u dit met mij willen delen via de mail? janettvis@gmail.com  Met Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) eind augustus ’21 op Texel

16 september 2021

Een drukke nestperiode met prachtige pups ligt alweer een paar maanden achter ons. Alle pups groeien prima op. Ze zijn speels, energiek, leergierig en “stout”.  Op 3 oktober a.s. komen een aantal nestgenoten naar de Happening – Jonge honden en veteranen dag in Heteren (zie de site van de NVBH voor meer informatie, inschrijven is nog mogelijk).

We hebben afscheid moeten nemen van dierbare honden in de afgelopen maanden wat mij als fokker diep heeft geraakt, laat staan de eigenaren….  één en ander heeft mij o.a. doen besluiten bij Ilse en Mette een hartecho te laten maken en bij Mette nog een 24uurs ECG. Gelukkig alles met goed resultaat. Geen afwijkingen.

Ilse woont sinds 5 september jl bij vrienden in Zeewolde die hun Laekense reu Lex veel te vroeg moesten missen.   Voor mij een moeilijk, emotioneel besluit maar uit liefde genomen. Ik mis haar maar weet dat zij meer dan een gouden mand heeft gekregen, het klikt en ze doet het hartstikke goed ! Ze geniet van de aandacht en mijn vrienden genieten van haar !

Voor Ici Mette Marit  Joli de FeJa (Mette) zoek ik een stabiele, vriendelijke reu.  Ze werd  na haar eerste nest keurig een half jaar na haar vorige loopsheid loops, dat zou betekenen dat zij bij een volgende loopsheid in februari 2022 gedekt kan worden.

 
9 mei 2021

17 dagen zijn de pups, oogjes en oortjes zijn open, ze herkennen mijn aanwezigheid wanneer ik in de buurt van de werpkist kom. Wat een prachtig nest. Heel dankbaar voor. Alles prima.  Mette heeft een zware taak die ze prima vervult.  Voor nu zijn alle pups gereserveerd.  Ik ben druk geweest met o.a. het plannen van puppybezoek, de eerste is op Pinkstermaandag.  Het is dagelijks genieten van nieuwe ontwikkelingen. 28 april 2021

Ze doen het goed ! De reutjes:  Matthieu, Maurice, Marnicq, Melle
De teefjes: Mercédes, Mouna, Maud, Marthe Fenna, Marin en moeder Mette zorgt prima voor haar kroost

Door afzeggingen of bv geen reactie,  kunt u via de mail informeren of er nog een pup beschikbaar is.


22 april 2021

Dik en dan ook dik verdiend meissy !
Heel trots op jou 😍 (en Flip!)

Na een lange dag…zijn tussen 00.15 en 06.45 de pups geboren van Figaro Flip Joli de FeJa en Ici Mette Marit Joli de FeJa.

4 reutjes en 5 teefjes, ze wegen tussen de 315 en 395 gram

Met moeder en pups gaat het prima !5 april 2021

Mette op dag 45 van haar dracht


Dag 45 van Mette haar dracht, ze groeit ongeveer een kilo per week, slaapt veel en zoekt me regelmatig op voor een knuffel waarna ze weer verder in diepe slaap en dromenland verdwijnt. Vanaf deze week ga ik haar drie keer per dag kleine porties voer geven. Ze eet zowel brok als vlees.
Het was een periode van kennismakingen met belangstellenden voor een pup.  We hebben tijdens de wandelingen leuke mensen ontmoet. Nog wat kussens en vetbedjes aangeschaft en alvast keukenpapier en kranten aan het hamsteren.  Komend weekend wordt een deel van mijn woonkamer(tje)  omgebouwd tot kraamkamer. De werpkist komt erin zodat Mette alle tijd heeft hieraan te wennen.  Zo leven we langzaam naar de bevalling toe. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat een pup in 9 weken af is… over 18 dagen is Mette uitgerekend maar ik hou er rekening mee dat de pups wat eerder komen. De aanvragen voor teefjes zijn in de meerderheid.  Bent u als actieve toekomstige eigenaar, met bij voorkeur kennis van de Laekense herder, op zoek naar een Laekense herder pup – reutje-  dan kunt u mij mailen voor een kennismakingsafspraak.   

23 maart 2021

Mette haar eetlust (vooral ’s morgens…) is sinds een paar dagen terug.
 
Vanmiddag hebben we een wandeling gemaakt met belangstellenden voor een pup. Ivm Corona een wat ander ontvangst dan anders….geen soep en broodjes voor de mensen die van ver komen maar een wandeling in de Westhoek langs de Seedyk.  Ik plan de kennismakingsafspraken voordat de pups komen.  Uiterlijk (indien mogelijk)  t/m zondag 11 april 2021. Kennis maken met  Flip in Scheveningen, de vader van de pups, kan ook ! Hiervoor kunt u via mijn mailadres een afspraak maken.19 maart 2021

Vandaag werd mijn vermoeden bevestigd. Super blij met de echobeelden.  Mette is drachtig !


Uitwaaien met Mette 12 maart 2021

13 maart 2021

Drie weken na de dekking weigert Mette ’s morgens haar eten. Of het nu vlees is of brokjes….ze trekt een kop als een oorwurm en geeft mij een blik van:  “hoe kán je met dát nou voorzetten….”.  Later op de dag gaat alles er zonder mokken in… Nog een weekje geduld tot de echo. De nieuwsgierigheid groeit hier ten top natuurlijk…21 febr 2021

Goed nieuws ! Op 20 februari ’21 is Mette gedekt door Flip.
4 lange weken tot de echo volgen…….

18 febr 2021

Gister 17 febr op dag 10 van de loopsheid de eerste progesterontest voor Mette gehad en morgen gaan we opnieuw naar de dierenarts. De waarde was nog laag en ik denk dat we in het weekend ook nog een keer moeten laten testen.

Voor de mensen buiten Nederland die (willen) reageren voor een pup:  hou er rekening mee dat een pup uit Nederland naar bv Duitsland of België 15 weken jong moet zijn voordat de pup gehaald mag worden. Op 12 weken krijgen ze de verplichte Rabiës inenting, deze werkt pas na drie weken vandaar de 15 weken regel, waar ik me als fokker aan hou.

Soms lukt het om binnen mijn netwerk, vrienden met ervaring met de Laekense herder te vinden die bereid zijn de pup 7 weken te verzorgen en te socialiseren. Ik heb hier zelf de mogelijkheden niet voor dit zo te doen zoals ik het graag wil en omdat het een zeer belangrijke fase in het leven van de pup  is, staat zorgvuldigheid en vertrouwen  voor mij hoog in het vaandel. Het plaatsen van een pup buiten Nederland is alleen mogelijk wanneer het lukt een mij bekend gastgezin bereid te vinden en op dit moment is in deze fase hier nog niet in voorzien.

13 februari 2021

Mette (Ici Mette Marit Joli de FeJa), ouders (Cyrus Joli de FeJa x Wieneke (Ilse) fan ‘e Rispinge)  is loops geworden en de kogel is door de kerk ! Binnenkort de ontmoeting met Figaro Flip Joli de FeJa !

Via deze rubriek blijf ik u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De stambomen van de honden zijn te vinden op nl.working-dog.com in de rubriek Honden – zoeken  (naam van de hond intypen). 

Uw belangstelling voor een pup uit deze combinatie kunt u met mij delen via emailadres:  janettvis@gmail.comMette (Ici Mette Marit Joli de FeJa)

 

Flip (Figaro Flip Joli de FeJa)
9 januari 2021


Op 5 januari, een dag na haar 13e verjaardag heb ik voor altijd afscheid moeten nemen van mijn “ouwe skat”  J’Adore Joli de FeJa,  dochter van Jannes Theun Fan ‘e Rispinge x Longfields Fenna Forte dei Marmi. 

Mijn allerliefste J’Adore
4 jan 2008 – * 5 jan 2021

 

Vader Flip (links) met dochter Koosje tijdens hun wekelijkse strandwandeling in Scheveningen

4 december 2020

Hoe betrekkelijk alles is…… op 2 december jl kreeg ik bericht dat Koosje (Lyra de Philippe Joli de FeJa, geb 24 juni 2018) plotseling overleden was tijdens de wandeling/spelen met een andere hond. Zomaar opeens,…was ze er niet meer. Geschokt en diep verdrietig zijn we over het verlies van Koosje. Ik wens eigenaren Marijke en Peter nogmaals veel sterkte om deze nachtmerrie en het grote gemis ooit een plek te kunnen geven.  RIP Koosje- Koos,  je wordt zo gemist. 2 november 2020
Ici Mette Marit Joli de FeJa HD-A / ED-0


Wekelijks krijg ik mailtjes met aanvragen voor een pup binnen.  Of er al bekend is wanneer  Ici Mette Marit Joli de FeJa gedekt gaat worden, of  ik al een reu gevonden heb, of mensen op de wachtlijst kunnen. De afgelopen maanden heb ik regelmatig belangstellenden doorverwezen naar collega fokkers in binnen- en buitenland waar op dat moment pups waren.  


 In principe zou Mette de volgende loopsheid in jan/febr gedekt kunnen worden.  Pups in mei zou een prachtige periode zijn.  Echter…. ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt OF ik deze loopsheid laat dekken of bv nog een half jaar wacht.  Ik heb een reu uit het buitenland op het oog waar ik in Coronatijd niet naartoe kan reizen, dan moeten we andere mogelijkheden bekijken. Verder wil ik  o.a. nog volop genieten van mijn oude J’Adore nu het nog kan. Een nestje vraagt en verdient alle tijd en aandacht en mijn honden ook !  Kortom, ik heb de knoop nog niet doorgehakt. Wordt vervolgd.

2 november 2020

Mijn allerliefste…… J’Adore Joli de FeJa, inmiddels 12 jaar en 10 maanden

       


20 juli 2020
Faysa Fleur Joli de FeJa (Nikki)  wordt zeer binnenkort geplaatst bij Piet en Lies in Huizen.  Zij zal daar zeker haar gouden mand krijgen ! Bedankt voor uw reacties. 

14 juli 2020
Figaro Flip Joli de FeJa wordt opnieuw vader. AkaiSan no ko Ayumi (Jule) is drachtig ! Eigenaren:  Mike en Denise Titze van kennel  Laekenois Von den Seelengefährten. De pups worden half augustus verwacht. Mocht u belangstelling hebben voor een pup, hou er dan rekening mee dat de pup pas op 15 weken het nest mag verlaten in Duitsland ivm de Rabiës inenting op 12 weken. Update: alle pups zijn voorzien van nieuwe eigenaren.


Links broer Flip (Figaro Flip Joli de FeJa) rechts Nikki (Faysa Fleur Joli de FeJa)

 

Faysa Fleur Joli de FeJa geb 30 juni 2014 HD-A/ ED-0 roepnaam Nikki

Faysa Fleur Joli de FeJa


Op 16 en 17 juni heeft Figaro Flip Joli de FeJa zijn Duitse schone Jule gedekt.
AkaiSan no ko Ayumi (Jule) is van Mike en Denise Titze van kennel  Laekenois Von den Seelengefährten.  We hopen dat ze midden augustus pups mogen verwelkomen.6 juni 2020

Sjef (Ici Darius Joli de FeJa) geb 29 juni 2017, (HD-A/ED-0)  ouders:  (Cyrus Joli de FeJa x Wieneke (Ilse) Fan ‘e Rispinge)Sjef HD-A/ED-0
Ici Darius Joli de FeJa

 Mette (Ici Mette Marit Joli de FeJa) 7 mei 2020


28 april 2020

Vrijdag 24 april jl is Mette:  Ici Mette Marit Joli de FeJa  (Cyrus Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e Rispinge – Ilse) officieel geröntgend in de kliniek in Putten op HD en ED. Vandaag zat de uitslag van de Raad van Beheer in de mail. HD-A / ED-0 ! Natuurlijk heel erg blij mee want nu kan ik verder met Mette binnen Joli de FeJa. Ik hoop een passende reu voor haar te vinden. Mette wordt op 29 juni, drie jaar. 

Ici Mette Marit Joli de FeJa HD-A/ED-0

9 maart 2020 
Lyas de Philippe Joli de FeJa is geröntgend op heupen en ellebogen HD-A en ED-0.  Lyas (roepnaam Béla)  is een zoon van Figaro Flip Joli de FeJa en Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse). Hij is de derde nakomeling uit het nest van 24 juni 2018 met dit resultaat. Eigenaren Henk en Hetty hebben in het belang van het ras en voor mij tbv info over de nakomelingen hun medewerking verleend om Béla te laten röntgenen. Top ! Nogmaals dank hiervoor. 


7 maart 2020
3 van mijn 4 teefjes zijn vandaag loops geworden. Zodra het financieel mogelijk is, wil ik Mette officieel laten röntgenen op heupen en ellebogen. In juni wordt ze 3 jaar en mogelijk kan ik haar dan de volgende loopsheid laten dekken. 

 

Mette
Cyrus Joli de FeJa x Wieneke Fan ‘e RispingeOp 14 februari 2020 heb ik samen met vriendin Jannie en (op verzoek van Wim) mijn oudste teefje J’Adore Joli de FeJa afscheid genomen van Wim Baptiste. Wim is 85 jaar geworden. Een man met passie voor de Laekense (Kennel McWilliams).  Hij heeft alle nakomelingen van Joli de FeJa t/m juni 2018 gezien en is vele geboortes aanwezig geweest. Hij stond aan de wieg van mijn kennelnaam en heeft mij gemotiveerd om fokker van de Laekense te worden. Rust zacht Wim, ik zet onze passie voort en zal nog vaak aan jou en onze dierbare herinneringen denken. Ik wens Rieky veel sterkte toe. 
 
3 februari 2020

Ilse vandaag 8 jaar ! Ik hoop nog lang van je te mogen genieten kanjer !20 januari 2020

Lex (Lambert de Philippe Joli de FeJa) geb 24 juni 2018 


Zijn certificaten zijn binnen HD-A en ED-0 ! De tweede pup uit de combinatie Figaro Flip Joli de FeJa (Flip) x Wieneke Fan ‘e Rispinge (Ilse) die geröntgend is op heupen en ellebogen.
Lex en Nel gefeliciteerd met jullie kanjer die naast een fijn karakter en beauty (Jeugd Winner en Winner ’19) ook nog eens goed in elkaar zit. 

16 januari 2020

Een nieuw jaar wat heel verdrietig begint omdat op 2 januari Lima (Lilou de Philippe Joli de FeJa) over de regenboogbrug is gegaan, amper 1,5 jaar jong.  Kleine, lieve, bijzondere Lima, je zit voor altijd in ons hart.  Ik wens Siep en Jacqueline en fam nogmaals heel veel sterkte, wat een verdriet en een groot gemis. Ook  halfzus Jade moest haar maatje missen, hartbrekend hoe ze zocht en slaapt in Lima haar bench… Toch zag je na een paar dagen dat er acceptatie en rust kwam, honden leven in het hier en nu…

J’Adore Joli de FeJa is op 4 januari 12 jaar geworden ! Ik hoop dat ze nog lang bij me mag blijvenLex (Lambert de Philippe Joli de FeJa) van Hans en Nel was succesvol op de KerstWinner in Gorinchem. Hij werd Jeugd Winner en Winner ! Zeer binnenkort volgen de resultaten van zijn HD en ED onderzoek.  Ziva (Liberté de Philippe Joli de FeJa) is al geröntgend op heupen en ellebogen. Resultaat HD A en ED vrij. Super blij mee met de resultaten.

Broer Lauri (Laurent de Philippe Joli de FeJa)  zal ook geröntgend worden op heupen en ellebogen en scoort uitstekende resultaten op shows.
Ook nestbroer Béla van Hetty en Henk wordt binnenkort geröntgend.

Na het plukken van mijn honden is het wachten op voldoende vacht om nog aan een paar shows deel te kunnen nemen (Mette en mogelijk Ziva)

29 november 2019

Uit de echo van 27 november is helaas gebleken dat Ilse niet drachtig is. Ici Mette Marit Joli de FeJa mag haar opvolgen in de toekomst.8 november 2019

Ilse wordt in conditie gehouden met wandelingen en regelmatig met de fiets mee. Haar ontmoeting met Beer is vandaag 2 weken geleden. Over een dag of 10 krijgen we middels een echo antwoord op de vraag: drachtig of niet?


Mei 2019 Mette Marit Joli de FeJa


Figaro Flip Joli de FeJa (Flip) van Martin en Ellen Groen vader van het L nest met Ilse
Flip met een dochter en een zoon op het Scheveningse strand.

Ik heb een aantal pups uit de combinatie Flip (Figaro Flip Joli de FeJa) x Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) teruggezien, via bezoekjes maar ook zijn er een aantal geweest voor een plukbeurt. Natuurlijk zie ik ook onze (Ziva) Liberté de Philippe Joli de FeJa regelmatig (zij woont bij vrienden/mede-eigenaar) en pups die dichtbij in de buurt wonen.

Op de foto Béla tijdens de plukbeurt in Friesland.
Nog volop in ontwikkeling op de leeftijd van 9 maanden. De “pups” hebben gemakkelijk te trimmen vachten, met een prachtige donkerrode kleur. Ze staan eigenzinnig, vrolijk en speels in het leven

Béla – Lyras de Philippe Joli de FeJa (Flip en Ilse 2018)
Mijn (geplukte) roedel in het voorjaarszonnetje

11 april 2019

Ilse logeert sinds een paar dagen bij vriendin Jannie. Ik ga dagelijks met haar fietsen en Jannie en Ilse doen de rest.

1 van de dingen die ze heel graag doet,...

De reden van haar logeerpartij is dat Mira en Mette loops zijn (exact op 6 mnd) geworden en Ilse afgelopen december. Ik hoop dat haar cyclus op deze manier in het ritme blijft en zij in juni loops wordt, anders zou er maar 4 maanden tussen zitten.

Ik heb op dit moment 4 aanvragen voor een pup van Ilse. Ilse is afgelopen februari 7 jaar geworden en zij zou qua leeftijd en aantal nesten voor haar 8e jaar nog een nest mogen. Zij is fit en ik hou haar in goede conditie.

Mochten er meer aanvragen komen voor een pup van Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) en uit medisch onderzoek blijkt dat het prima haalbaar is voor Ilse, dan kies ik mogelijk voor een nestherhaling met Flip (Figaro Flip Joli de FeJa). De onderbouwing over mijn keus, licht in graag toe wanneer daar vragen over zijn.

Gezien haar historie qua nestomvang, is 4 aanvragen voor een pup te weinig (ik kan hier onmogelijk pups langer aanhouden). Wanneer de natuur beslist, wordt ze eerder loops,…of blijft een nestje uit na een dekking,……Kortom allemaal hersenspinsels,…(die je normaliter als fokker ook hebt bij de keus laat ik mijn teefje dekken,..)

Het groene licht van de dierenarts na een medische check, de loopsheid in mei of juni en 10 tot 12 bloedserieuze reserveringen (geschikte pupkopers voor een Laekense herder) dan ga ik definitief een keuze maken.

Tot zover mijn update over de dames Joli de FeJa,…

Vooralsnog heeft Ilse het prima naar haar zin bij Jannie, hoef ik maar 3 x honden uit te laten ipv 6 x,…..(wat een luxe 🙂 ) en is er even meer rust in de roedel, Mira en Mette spelen zelfs weer nu de hormonen hoogtij vieren.

Helaas zijn tijdens het bijwerken van het laatste nieuws alle vorige berichten verwijderd en niet meer terug te halen. Doodzonde, maar het is zoals het is. Daarom een nieuw begin in 2019 met een korte terugblik naar het laatste kwartaal van 2018

Op 12 januari 2019 behaalde Ilse (Wieneke Fan ‘e Rispinge) op de show in Genk (B) een super-resultaat.
1U CAC CACIB BOB en een 4e plaats in de erering Rasgroep 1! Zij is nu naast NL Kampioen ook Internationaal Show Kampioen.

Ilse is in goede conditie na haar vorige nest eind juni 2018. Gezien haar leeftijd en het aantal nesten die ze gehad heeft, zou ik volgens het fok reglement nog een nest met haar mogen fokken. Ik verwacht haar loopsheid begin juni 2019. Indien u belangstelling heeft voor een pup wilt u mij dan zsm bellen of mailen? Ook de mensen die mij al gebeld hebben, aub alsnog een mail sturen naar janettvis@gmail.com

Alleen wanneer Ilse zo fit blijft en er voldoende aanvragen zijn voor een pup, laat ik haar nog een keer dekken. Voor dat het zover is, laat ik haar medisch checken (o.a. bloed, hart en een buikecho) want Ilse haar welzijn staat uiteraard voorop! Ze vererfd prima gezonde pups van mooi type en karakter en ik zal zeker de laatste kans voor een nest met haar niet zomaar voorbij laten gaan. Echter heb ik op dit moment met 5 Laekense herders geen mogelijkheid om zelf pups te behouden, of langer te socialiseren daarom moet het plaatsen van de pups 100 % zeker zijn.

Op 4 januari 2019 is J’Adore Joli de FeJa, mijn oudste meisje, 11 jaar geworden.

J’Adore  Joli de FeJa 11 jaar 

In oktober 2018 is op de Jongehonden en Veteranen dag van de NVBH, pup Lyra (Koosje) de Philippe Joli de FeJa in de klasse 3 tot 6 maanden, beste pup in show geworden. In 2017 werd Ici Mette Marit Joli de FeJa BIS en Koosje evenaarde dit.

Lyra de Philippe Joli de FeJa – Koosje
Ici Mette Marit Joli de FeJa – nov 2018 Texel

Ondertussen een aantal pups terug gezien uit het nest van Flip en Ilse, het is een mooi nest, inmiddels bijna 8 maanden jong. Prachtig om de herkenning bij de pups te zien tijdens de bezoekjes. Op de foto eigenaar Hans met reu Lex (Lambert de Philippe Joli de FeJa) tijdens de training.Facebookyoutubeby feather